Και όμως επέζησε !!!

ΧΑΛΑΡΑ , , Updated

Η απίστευτη ιστορία του 29χρονου Χάρισον Οτζέγκμπα Οκένε από τη Νιγηρία, άρχισε όταν το ρυμουλκό στο οποίο εργαζόταν ως μάγειρας, βυθίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό οδηγώντας στο θάνατο τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος. Ο ίδιος εγκλωβίστηκε σε ένα τμήμα του ρυμουλκού με ελάχιστο οξυγόνο, γεγονός που αποδείχτηκε σωτήριο. Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο, ωστόσο το βίντεο με την στιγμή της διάσωσης του κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο κερδίζοντας μεγάλη επισκεψιμότητα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε ξένα πρακτορεία Τύπου:

Σκεφτόμουν την οικογένεια μου. Τη μητέρα, τη γυναίκα και τα αδέρφια μου. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν τους. Ήμουν μέσα στο νερό και περίμενα το θάνατο μου. Το μόνο που μου είχε απομείνει ήταν η πίστη μου στο Θεό και η θέληση μου για να ζήσω.

Παρακολουθείστε τη στιγμή της διάσωσης από το Associated Press:

Το πλοίο στεκόταν σε βάθος 30 μέτρων και οι διασώστες είχαν ήδη βγάλει τέσσερα πτώματα όταν είδαν ένα χέρι να ξεπροβάλλει. Όλοι υπέθεσαν ότι ανήκε σε κάποιο πτώμα, αλλά όταν ένας δύτης το ακούμπησε εκείνο άρπαξε το χέρι του δύτη! Οι δύτες έδωσαν οξυγόνο και νερό στον Οκένε πριν τον βάλουν σε θάλαμο αποσυμπίεσης και τον φέρουν στην επιφάνεια.


Με την ομάδα των δυτών που διέσωσαν τον 29χρονο άντρα

Δύτες που έφτασαν στη σκηνή έψαχναν μόνο για πτώματα, σύμφωνα με τον Τόνι Γουόκερ, μάνατζερ της ολλανδικής εταιρίας DCN Diving, που κλήθηκε στο σημείο, καθώς εκτελούσε εργασίες κοντά στην περιοχή του συμβάντος.

Οι δύτες ανέσυραν τέσσερα πτώματα. Τότε, εμφανίστηκε ένα χέρι και όλοι νόμισαν ότι πρόκειται για ένα ακόμη πτώμα.

Ο δύτες γνωρίζοντας ότι έχει δει το χέρι και όταν πήγε να το γραπώσει, το γράπωσε εκείνο», δήλωσε ο Γουόκερ σε τηλεφωνική συνέντευξη. Ήταν τρομακτικό για όλους. Για τον παγιδευμένο άνθρωπο, καθώς δεν ήξερε τι συνέβαινε, αλλά και για τον δύτη που έψαχνε μόνο για πτώματα και ξαφνικά τον άρπαξε το χέρι που έβλεπε στην οθόνη, πρόσθεσε.

Στο βίντεο υπάρχει μία μείξη φόβου και σοκ για το διασώστη του Οκένε καθώς και χαρά για τη συνειδητοποίηση ότι είναι ζωντανός. Ο Οκένε άκουσε να φωνάζει: Υπάρχει επιζών! Είναι ζωντανός!Οπως είπε ο Γουόκερ, ο Οκένε δεν θα άντεχε περισσότερο.

Πηγή: Associated Press & The Telegraph


Σχετικά Άρθρα

Έχει Άγιο... γλύτωσε 2 φορές από βέβαιο θάνατο...(Photo)

Δείτε την Ιταλίδα καλλονή που γλίτωσε και από σεισμό και από ναυάγιο...

10 ταινίες που οι ηθοποιοί έκαναν (όντως) σεξ

Όχι δεν σε γελάνε τα μάτια σου, σε κάποιες ταινίες οι ηθοποιοί έκαναν όντως σεξ!

Το ψάχνει κανείς ??? Το ευχόμαστε !!!

Βρέθηκε σήμερα το πρωί τρομαγμένο αρσενικό χωρίς λουρί στην Αρτέμιδος. Τώρα κινείται στην bp της Γαλατσίου.