Έξι λόγοι για ν' απορρίψετε πρόταση εργασίας

ΧΑΛΑΡΑ ,

Επιτυχημένες συνεντεύξεις που αφορούν θέσεις εργασίας μπορούν να παρομοιαστούν με μια πολύ καλή θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή εσάς. Έτσι λοιπόν έχετε τον πρώτο ρόλο και αυτό σημαίνει πως αν, ήσαστε πειστικός έχετε αυτοπεποίθηση καλή διάθεση και είστε προετοιμασμένος σίγουρα θα κερδίσετε την προσφερόμενη θέση.

Ακόμα, θα πρέπει και ο ίδιος ο συνεντευξιαζόμενος να είναι επιφυλακτικός και να καταλάβει από αυτά τα λίγα λεπτά, εάν η μέλλουσα θέση εργασίας είναι αυτό που φαντάζεται και θέλει.

Δείτε παρακάτω 6 λόγους που θα πρέπει να σας υποψιάσουν για να αρνηθείτε την δουλειά.

Να καθυστερήσει η συνέντευξη. Το να αργήσετε λίγα λεπτά σε μια συνέντευξη δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Ωστόσο, αν κάποιος καθυστερήσει 15 ή 20 λεπτά, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, ιδιαίτερα αν ο συνεντευξιάζων δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται. Το να είναι κάποιος στην ώρα του είναι μια ένδειξη σεβασμού.

Η αλλαγή προγράμματος της συνέντευξης μερικές φορές δεν αποτελεί καλό οιωνό. Ο μέλλων εργοδότης σας μπορεί να είναι καταπονημένος ή αποδιοργανωμένος και πραγματικά δεν θέλετε να εργαστείτε υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο συνεντευξιάζων να μην έχει εξετάσει το βιογραφικό σας. Αν ο διευθυντής δεν γνωρίζει τίποτα από το βιογραφικό σας τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί κληθήκατε σε αυτή την συνέντευξη εξ αρχής.

Ιδανικά, ο διευθυντής προσωπικού και το μέλλον αφεντικό, σας κάλεσε, επειδή είχαν διαβάσει προσεκτικά και είχαν συζητήσει το βιογραφικό σας. Αν δεν το έχουν κάνει, σημαίνει ότι δεν έχουν επενδύσει αρκετά στο να φέρουν το σωστό άτομο ή είναι απλά απελπισμένοι για να προσλάβουν κάποιον.

Να υπάρχει σύγχυση σχετικά με τη θέση. Μερικές φορές μπορείτε να κληθείτε σε μια συνέντευξη μέσω μιας σύστασης ή επειδή έχετε πολύ καλό βιογραφικό και ο διευθυντής να προσπαθεί να καταλάβει ποια θέση σας ταιριάζει. Η δουλειά που θα αναλάβετε μπορεί να μην είναι η κατάλληλη για σας.

Κάνοντας μια δουλειά επειδή σας αρέσει η επιχείρηση ή ο προϊστάμενος, δεν είναι αρκετό. Προσπαθήστε να μάθετε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα κάνετε και πώς θα αξιολογηθείτε. Αν δεν γίνει αυτό, φύγετε μακριά!

Ο συνεντευξιάζων να ελέγχει το email του την ώρα της συνέντευξης. Είναι απλά πολύ αγενές. Και αν κάποιος είναι τόσο αδιάφορος για αυτά που λέτε, οι πιθανότητες να προσληφθείτε είναι μηδαμινές.

Έγιναν πρόσφατα πολλές απολύσεις. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ρωτήστε γιατί παραιτήθηκε ή απολύθηκε ο προηγούμενος υπάλληλος καθώς και πόσο καιρό ο εν λόγω υπάλληλος ήταν στην συγκεκριμένη θέση.

Αν μάθετε ή ακούσετε ότι έχουν γίνει μαζικές απολύσεις το τελευταίο διάστημα τότε σίγουρα αυτός δεν είναι καλός οιωνός.

Ακούτε αρνητικά σχόλια ή τα διαβάζετε online. Αν ο προϊστάμενος επικρίνει το πρόσωπο που θα αντικαταστήσετε, τα μέλη της ομάδας, ένα αφεντικό ή ακόμη και την εταιρεία, μην το παραβλέψετε. Δεν δείχνει επαγγελματισμό και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα εργάζεστε για κάποιον που δεν σέβεται τους συναδέλφους του.


newmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

Έχει Άγιο... γλύτωσε 2 φορές από βέβαιο θάνατο...(Photo)

Δείτε την Ιταλίδα καλλονή που γλίτωσε και από σεισμό και από ναυάγιο...

10 ταινίες που οι ηθοποιοί έκαναν (όντως) σεξ

Όχι δεν σε γελάνε τα μάτια σου, σε κάποιες ταινίες οι ηθοποιοί έκαναν όντως σεξ!

Το ψάχνει κανείς ??? Το ευχόμαστε !!!

Βρέθηκε σήμερα το πρωί τρομαγμένο αρσενικό χωρίς λουρί στην Αρτέμιδος. Τώρα κινείται στην bp της Γαλατσίου.