Το νησί με τις γάτες

ΧΑΛΑΡΑ ,

Ένας στρατός από άγριες γάτες έχει καταλάβει απομονωμένο μικρό νησί στη νότια Ιαπωνία, μένουν στα εγκαταλελειμμένα σπίτια ενός μικρού χωριού ψαράδων και υπερέχοντας αριθμητικά των ανθρώπων έξι προς ένα.

Οι γάτες «έφθασαν» στο νησί για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των ποντικιών που ταλαιπωρούσαν τους ψαράδες, αλλά έμειναν χωρίς «αντίπαλο» και πολλαπλασιάστηκαν.

REUTERS/Thomas Peter

REUTERS/Thomas Peter

REUTERS/Thomas Peter

Το νησάκι Αοσίμα, που απέχει 30 λεπτά με το φέρι από την ενδοχώρα είχε 900 κατοίκους το 1945.

Τώρα, με ελάχιστους συνταξιούχους ως μόνιμους κατοίκους, η μόνη κατά τα λοιπά ανθρώπινη παρουσία είναι ταξιδιώτες που φθάνουν με το φέρι για να δουν το «Νησί με τις γάτες».

Χωρίς εστιατόρια, αυτοκίνητα, καταστήματα, η Αοσίμα δεν θα έπρεπε να είναι πόλος έλξης τουριστών, αλλά οι λάτρεις των τετράποδων δεν παραπονιούνται.

REUTERS/Thomas Peter

REUTERS/Thomas Peter

Σε αυτή τη χώρα που «ανακάλυψε» το καρτούν  Hello Kitty, η αγάπη για τις γάτες δεν είναι καθόλου περίεργη. Καφέ για γάτες υπάρχουν πολλά στο Τόκιο και είναι πολύ δημοφιλή για πελάτες που δεν μπορούν να αφήσουν τα ζωντανά τους μόνα στο σπίτι. 

Στην Αοσίμα οι γάτες δεν είναι επιλεκτικές, επιβιώνοντας με ρύζι ή πατάτες ή μπάρες δημητριακών που τους δίνουν οι τουρίστες. Και ό,τι... ψαρεύουν με μεγάλη επιδεξιότητα οι ίδιες.

Σχετικά Άρθρα

Έχει Άγιο... γλύτωσε 2 φορές από βέβαιο θάνατο...(Photo)

Δείτε την Ιταλίδα καλλονή που γλίτωσε και από σεισμό και από ναυάγιο...

10 ταινίες που οι ηθοποιοί έκαναν (όντως) σεξ

Όχι δεν σε γελάνε τα μάτια σου, σε κάποιες ταινίες οι ηθοποιοί έκαναν όντως σεξ!

Το ψάχνει κανείς ??? Το ευχόμαστε !!!

Βρέθηκε σήμερα το πρωί τρομαγμένο αρσενικό χωρίς λουρί στην Αρτέμιδος. Τώρα κινείται στην bp της Γαλατσίου.