Πρωτότυπος διαγωνισμός στο Πεκίνο!!!!

ΧΑΛΑΡΑ ,

Μην βρίζετε, μην σπρώχνετε, μην μετατρέπετε τις στάσεις λεωφορείων σε πεδία μάχης για να μπείτε: Μάταια προσπαθούσαν οι αρχές του Πεκίνου να επιβάλουν νέα ήθη στους επιβάτες στα μέσα συγκοινωνίας, μέχρι που ήρθε η «πίεση» της διεθνούς συνόδου του APEC και η πόλη έπρεπε να δείξει καλύτερο πρόσωπο.

Έτσι ξεκίνησε... διαγωνισμός για τους 100 πιο ευγενικούς και πολιτισμένους επιβάτες λεωφορείων και μετρό. Ο διαγωνισμός, τον οποίο η Wall Street Journal χαρακτηρίζει ένα είδος «κινέζικου ριάλιτι», έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων κατοίκων της κινεζικής πρωτεύουσας που συμμετέχουν.

Το έπαθλο είναι σχετικά ταπεινό -κάρτα διαδρομών μόλις δέκα δολαρίων- αλλά συνοδεύεται με ένα υψηλότατου κύρους πιστοποιητικό κοσμιότητας.

Η συμμετοχή γίνεται είτε με αίτηση που συμπληρώνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, στην οποία παρουσιάζουν τα ανδραγαθήματά τους ως επιβάτες, είτε με επιλογή που κάνουν οι 8.000 «κριτές» που κυκλοφορούν στα μέσα συγκοινωνιών με κίτρινα γιλέκα.

Οι κριτές προέρχονται στην πλειονότητά τους από την πιο αυστηρή ομάδα αξιολόγησης συμπεριφοράς σε λεωφορεία και μετρό: Τους συνταξιούχους.

Σε κάθε περίπτωση, η εφημερίδα αναφέρει πως ο διαγωνισμός έχει όντως αποτέλεσμα και το κλίμα στα μέσα συγκοινωνιών της κινεζικής πρωτεύουσας έχει αρχίσει να γίνει αισθητά λιγότερο εχθρικό.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Έχει Άγιο... γλύτωσε 2 φορές από βέβαιο θάνατο...(Photo)

Δείτε την Ιταλίδα καλλονή που γλίτωσε και από σεισμό και από ναυάγιο...

10 ταινίες που οι ηθοποιοί έκαναν (όντως) σεξ

Όχι δεν σε γελάνε τα μάτια σου, σε κάποιες ταινίες οι ηθοποιοί έκαναν όντως σεξ!

Το ψάχνει κανείς ??? Το ευχόμαστε !!!

Βρέθηκε σήμερα το πρωί τρομαγμένο αρσενικό χωρίς λουρί στην Αρτέμιδος. Τώρα κινείται στην bp της Γαλατσίου.