Ο χορός κριτήριο πρόσληψης σε βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών

ΧΑΛΑΡΑ ,

Τι μπορεί να σκαρφιστεί ένας απαιτητικός εργοδότης για να προσλάβει υπαλλήλους; Η βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Currys υποχρέωνε όσους περνούσαν από συνέντευξη για να προσληφθούν ως βοηθοί πωλητών να... χορεύουν.

Η εταιρεία παραδεχόμενη την παράλογη απαίτησή της, ζήτησε συγγνώμη για το λάθος της. Όπως φαίνεται, έδινε έμφαση σε συγκεκριμένα προσόντα με τις σωματικές δεξιότητες να «καπελώνουν» τις πνευματικές.

Οι άνθρωποι που αποτάθηκαν στην εταιρεία για δουλειά περνούσαν από σαράντα κύματα. Το πρώτο στάδιο ήταν η ομαδική συνέντευξη, ενώ στην πορεία αναγκάζονταν να χορεύουν στο πλαίσιο μιας «άσκησης» ομαδικού πνεύματος εργασίας.

Η εταιρεία στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί διευκρίνισε ότι ο χορός δεν περιλαμβάνεται στις καθιερωμένες διαδικασίες επιλογής προσωπικού που εφαρμόζει.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους ενδιαφερόμενους. Τους καλέσαμε όλους να περάσουν από άλλη συνέντευξη στην οποία θα τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να δείξουν πώς μπορούν να συμβάλουν στην εταιρεία μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Τι αποκάλυψε, όμως, υποψήφιος πωλητής;

«Νομίζω ότι όλοι αρχικά το πήραν ως αστείο. Όμως εκείνοι σοβαρολογούσαν» είπε ένας από τους υποψηφίους πωλητές, ο Άλαν Μπέικον, μιλώντας στο BBC.«Κατέληξα να χορεύω το Around the World κάνοντας ηλίθιες κινήσεις σαν ρομπότ, ενώ ήμουν κουστουμαρισμένος, μπροστά σε μια ομάδα αγνώστων» δήλωσε σαστισμένος.

Σχετικά Άρθρα

Έχει Άγιο... γλύτωσε 2 φορές από βέβαιο θάνατο...(Photo)

Δείτε την Ιταλίδα καλλονή που γλίτωσε και από σεισμό και από ναυάγιο...

10 ταινίες που οι ηθοποιοί έκαναν (όντως) σεξ

Όχι δεν σε γελάνε τα μάτια σου, σε κάποιες ταινίες οι ηθοποιοί έκαναν όντως σεξ!

Το ψάχνει κανείς ??? Το ευχόμαστε !!!

Βρέθηκε σήμερα το πρωί τρομαγμένο αρσενικό χωρίς λουρί στην Αρτέμιδος. Τώρα κινείται στην bp της Γαλατσίου.