Πανάκριβο...αχλάδι αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ

ΧΑΛΑΡΑ ,

Το μεγαλύτερο «αψεγάδιαστο» διαμάντι που έχει μπει ποτέ σε δημοπρασία, μπορεί να πουληθεί για περισσότερα από... 15 εκατομμύρια ευρώ! 

Το διαμάντι, σε σχήμα αχλαδιού, ανήκει σε ένα μοναδικό γκρουπ, καθώς είναι μόλις ένα από τα ελάχιστα διαμάντια που έχουν ανακηρυχθεί «τέλεια» από τους ειδικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν πως έχει το κατάλληλο σχήμα, χρώμα και μέγεθος.

Με 101,73 καράτια, το διαμάντι αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από το προηγούμενο «αψεγάδιαστο» διαμάντι, το οποίο πωλήθηκε πρόσφατα για 8 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τα αψεγάδιαστα διαμάντια που υπάρχουν ξεπερνούν μόλις τα 600, με τα περισσότερα από αυτά να είναι μεταξύ ενός και δύο καρατίων.

Ο οίκος δημοπρασίας Christie's, υπεύθυνος για την πώληση του διαμαντιού, δηλώνει ιδιαίτερη τιμή που έχει στα χέρια του το συγκεκριμένο διαμάντι, καθώς τονίζει πως είναι «πολύ σπάνιο να υπάρχει ένα αψεγάδιαστο διαμάντι, το οποίο να ξεπερνάει μάλιστα τα 100 καράτια», αναφέρει το koolnews.

Το διαμάντι σκαλίστηκε από ένα 236 καρατίων ακατέργαστο διαμάντι, το οποίο βρέθηκε στη Μποτσουάνα, ενώ χρειάστηκαν συνολικά 21 μήνες προκειμένου να τελειοποιηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Έχει Άγιο... γλύτωσε 2 φορές από βέβαιο θάνατο...(Photo)

Δείτε την Ιταλίδα καλλονή που γλίτωσε και από σεισμό και από ναυάγιο...

10 ταινίες που οι ηθοποιοί έκαναν (όντως) σεξ

Όχι δεν σε γελάνε τα μάτια σου, σε κάποιες ταινίες οι ηθοποιοί έκαναν όντως σεξ!

Το ψάχνει κανείς ??? Το ευχόμαστε !!!

Βρέθηκε σήμερα το πρωί τρομαγμένο αρσενικό χωρίς λουρί στην Αρτέμιδος. Τώρα κινείται στην bp της Γαλατσίου.