ΗΠΑ:Βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία

ΧΑΛΑΡΑ ,

Μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία! Ακούγεται οξύμωρο, αλλά στην ψηφιακή εποχή μας ήρθε η ώρα και για αυτό. Οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν την πρώτη τους δημόσια e-βιβλιοθήκη, η οποία θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά δεν θα διαθέτει ράφια με φυσικά βιβλία, παρά μόνο σκληρούς δίσκους με αποθηκευμένα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books), καθώς και τις απαραίτητες ηλεκτρονικές συσκευές για το διάβασμά τους.

Η πρωτότυπη βιβλιοθήκη, με την αρμόζουσα ονομασία BiblioTech, θα λειτουργήσει φέτος στην κομητεία Μπέξαρ του Σαν Αντόνιο στο Τέξας. Χάρη στην «αποϋλοποίησή» της δεν χρειάζεται μεγάλους χώρους, γι’ αυτό θα καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 460 τετραγωνικών μέτρων.

Από κάποια άποψη θα μοιάζει με μια παραδοσιακή βιβλιοθήκη, μόνο που, αντί για ατέλειωτους διαδρόμους με βιβλία, θα περιλαμβάνει διαδρόμους με επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης (φορητούς Η/Υ, ταμπλέτες, e-readers).

Οι αναγνώστες θα μπορούν να δανείζονται για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο όχι τα φυσικά βιβλία (που δεν θα υπάρχουν), αλλά τις ίδιες τις συσκευές ανάγνωσης, μαζί με όποια ηλεκτρονικά βιβλία θέλουν. Αν έχουν δική τους συσκευή, θα τη φέρνουν στη βιβλιοθήκη, όπου θα «φορτώνουν» τα e-books της επιλογής τους.

Η επιστροφή των ηλεκτρονικών βιβλίων θα μπορεί να γίνεται και εξ αποστάσεως μέσω του Διαδικτύου.

Όσοι αναγνώστες θέλουν θα μπορούν να διαβάζουν επί τόπου το βιβλίο σε κάποια συσκευή. Παράλληλα, η βιβλιοθήκη θα παρέχει στους ενδιαφερόμενους διάφορες πληροφορίες και γνώσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να διευκολύνει τη χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων της από όσους (π.χ. ηλικιωμένοι) δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές. Θα υπάρχει επίσης ένας ειδικός χώρος, όπου τα μικρά παιδιά θα εξοικειώνονται διαδραστικά με τις συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης.

Η βιβλιοθήκη θα συνεργάζεται με πολλούς εκδοτικούς οίκους και άλλους πάροχους ψηφιακού περιεχομένου, ώστε να διαθέτει πολλές χιλιάδες ηλεκτρονικούς τίτλους, προσδοκώντας κάθε χρόνο να εμπλουτίζει την ψηφιακή συλλογή της.

Ωστόσο, η βιβλιοθήκη δεν θα αποφύγει τελείως το χαρτί. Θα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να εκτυπώσει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ή μέρος του έναντι κάποιου τιμήματος.

Σχετικά Άρθρα

Έχει Άγιο... γλύτωσε 2 φορές από βέβαιο θάνατο...(Photo)

Δείτε την Ιταλίδα καλλονή που γλίτωσε και από σεισμό και από ναυάγιο...

10 ταινίες που οι ηθοποιοί έκαναν (όντως) σεξ

Όχι δεν σε γελάνε τα μάτια σου, σε κάποιες ταινίες οι ηθοποιοί έκαναν όντως σεξ!

Το ψάχνει κανείς ??? Το ευχόμαστε !!!

Βρέθηκε σήμερα το πρωί τρομαγμένο αρσενικό χωρίς λουρί στην Αρτέμιδος. Τώρα κινείται στην bp της Γαλατσίου.