Ανακαλύφθηκε χάπι ντομάτας που προστατεύει από εμφράγματα και εγκεφαλικά!

ΥΓΕΙΑ ,

Μπροστά από μια ιατρική ανακάλυψη βρίσκονται επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένα διατροφικό συμπλήρωμα πλούσιο στο κυριότερο θρεπτικό συστατικό της ντομάτας ενδέχεται να προστατεύει από το έμφραγμα και τα εγκεφαλικά. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι μειώνει τη στένωση των αρτηριών, αυξάνοντας την κινητικότητά τους και βελτιώνοντας τη ροή του αίματος.

Το συμπλήρωμα περιέχει λυκοπένη σε ποσότητα, η οποία ανά χάπι αντιστοιχεί σε όση περιέχουν 3  κιλά ώριμες ντομάτες. Η λυκοπένη (ή λυκοπένιο) είναι η ουσία στη φλούδα της ντομάτας που της χαρίζει το κόκκινο χρώμα της και είναι γνωστό ότι διασπά τα λιπώδη ιζήματα στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η καθημερινή λήψη του συμπληρώματος λυκοπένης διεγείρει την ροή του αίματος και βελτιώνει την κατάσταση του εσωτερικού τοιχώματος των αρτηριών σε ασθενείς που πάσχουν από καρδιολογικά νοσήματα.

Επιπλέον, αυξάνει την ευλυγισία των αρτηριών κατά 50%. Οι επιστήμονες λένε πως, εάν τα ευρήματά τους επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερες μελέτες, το συμπλήρωμα θα αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη στο οπλοστάσιο εναντίον του εμφράγματος και του εγκεφαλικού. Είναι επίσης πιθανό να ωφελεί και πάσχοντες από άλλα νοσήματα, όπως η αρθρίτιδα, ο διαβήτης, αλλά και ο καρκίνος.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )