Το μυστικό για καλύτερη σεξουαλική ζωή και υγεία

ΥΓΕΙΑ , , Updated

Είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια ότι, η διατροφή που είναι πλούσια σε όσπρια, δημητριακά, πράσινα λαχανικά, φρούτα και που περιλαμβάνει το ελαιόλαδο και το ψάρι σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας αλλά και με βελτίωση της σεξουαλικής ζωής στους άνδρες που έχουν ήδη εμφανίσει πρόβλημα στη στυτική τους λειτουργία.

Η μεγαλύτερη προσήλωση σ’ αυτό τον τρόπο διατροφής και η αποφυγή διατροφικών συνηθειών που σχετίζονται με την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος και τροφών πλούσιων σε λιπαρά και ζάχαρη επιδρά αρκετά ευεργετικά στη στυτική λειτουργία των ανδρών με διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο όσο και εκείνων που δεν έχουν αυτούς δεν έχουν μεταβολικές διαταραχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συγκεκριμένα βασικά συστατικά της διατροφής, όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο και το λυκοπένιο που βρίσκεται στις ντομάτες, μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη στύση. Παλαιότερα είχε παρατηρηθεί ότι χορήγηση ημερησίως για τρεις μήνες 20 cc εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου αναμιγμένου με 8 mg λυκοπενίου βελτίωσε σημαντικά τη στύση σε ποσοστό που άγγιζε το 50% των ασθενών. Τα καλά αποτελέσματα οφείλονται στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει το λυκοπένιο και στη μείωση της φλεγμονής και της κακής χοληστερίνης που φράζει τα αγγεία.

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Αθηνών παρατηρήθηκε ότι, οι άνδρες που ήταν περισσότερο προσηλωμένοι στο μεσογειακό τρόπο διατροφής είχαν μειωμένα ποσοστά σοβαρού βαθμού διαταραχής στη στυτική λειτουργία και παρουσίαζαν καλύτερη καρδιακή λειτουργία, μικρότερο βαθμό αθηρωμάτωσης στις καρωτίδες και λιγότερο σκληρές αρτηρίες σε σχέση με εκείνους που δεν υιοθετούσαν τη μεσογειακή διατροφή. Τα δεδοµένα αυτά υποδηλώνουν πως η μεσογειακή διατροφή ωφελεί τη σεξουαλική υγεία των ανδρών και αποτελεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά και τις αρτηρίες.

Κωνσταντίνος Ρόκκας, Χειρούργος Ουρολόγος-Ανδρολόγος*

health.in.gr

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )