Νέες ελπίδες στο μέτωπο κατά της φαλάκρας

ΥΓΕΙΑ ,

Μια νέα θεραπευτική λύση, με βάσει τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα, έρχεται να αναπτερώσει τις ελπίδες των ανδρών που έχουν χάσει τα μαλλιά τους, αφού υπόσχεται την αναγέννηση του τριχωτού της κεφαλής.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου PLoS One, ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Σάνφορντ - Μπέρνχαμ, Αλεξέι Τέρσκιχ, σχεδίασαν μια νέα κυτταρική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα για να δημιουργήσουν εξ αρχής νέα κύτταρα ικανά να αναπτύξουν νέες τρίχες.

Η μέθοδος θεωρείται σημαντικά καλύτερη σε σχέση με τις υπάρχουσες, καθώς παρέχει μια ανεξάντλητη πηγή νέων κυττάρων και δεν περιορίζεται από τον διαθέσιμο αριθμό των υφισταμένων τριχοθυλακίων.

Οι ερευνητές δοκίμασαν με επιτυχία την μέθοδο σε ποντίκια, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκατομμύρια άτομα, κυρίως άνδρες πάσχουν από πρόωρη απώλεια, μερική ή ολική, του τριχωτού της κεφαλής. Συνήθως, μέχρι σήμερα, η αποκατάσταση βασίζεται στην μεταφύτευση τριχοθυλακίων από το ένα μέρος του κεφαλιού στο άλλο.

health.in.gr

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )