Τι συμβαίνει στους ανθρώπους όταν αποχωρίζονται το κινητό τους

ΥΓΕΙΑ , , Updated

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας αλλά οι έρευνες σχετικά με το πόσο μπορεί να μας επηρεάζουν στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πολλές. Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δείχνει ότι όταν μας στερήσουν το τηλέφωνό μας, και συγκεκριμένα το iPhone, μπορεί να υπάρχουν πολλές ψυχολογικές επιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι που έχουν αποστερηθεί το τηλέφωνό τους να έχουν κακές επιδόσεις σε γνωστικά τεστ.

Αυτό δείχνει δηλαδή ότι το να χωρίσουμε κάποιον από το iPhone του μπορεί να επηρεάζει την απόδοσή του σε πνευματικά εγχειρήματα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι κατά κάποιον τρόπο το τηλέφωνο γίνεται επέκταση του εαυτού μας και όταν το στερούμαστε νοιώθουμε λιγότερο ο εαυτός μας με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε αρνητική ψυχολογική κατάσταση.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όταν οι χρήστες του iPhone δεν μπορούσαν να απαντήσουν στο τηλέφωνό τους που χτυπούσε κατά τη διάρκεια που έλυναν απλά σταυρόλεξα είχαν αυξημένο καρδιακό παλμό και αρτηριακή πίεση ενώ παράλληλα ένοιωθαν άγχος και δυσαρέσκεια. Επίσης, οι επιδόσεις τους ήταν χειρότερες από ότι όταν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να απαντήσουν στο τηλέφωνό τους.

vita.gr

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )