Χωρίς γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

ΥΓΕΙΑ ,

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, η επίσχεση παροχής υπηρεσιών των κλινικών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης ο ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την αξία των επισκέψεων ή πράξεων λαμβάνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Η Ένωση Ιατρών - ΕΟΠΥΥ απέστειλε την περασμένη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων μέχρι σήμερα. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει μέρος του κόστους επισκέψεων και ιατρικών πράξεων από 1/1/12, τέσσερις μήνες του 2013 σε πράξεις και τρεις μήνες του 2014 σε πράξεις.

Οι γιατροί διεκδικούν επίσης επαναφορά του ισχύοντος κρατικού τιμολογίου στην αξία της ιατρικής επίσκεψης (20 ευρώ), αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού και απόσυρση του κειμένου της νέας σύμβασης και διάλογο από μηδενική βάση, συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )