Τι δεν πρέπει καταναλώνουμε πριν πέσουμε για ύπνο

ΥΓΕΙΑ ,

Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε με γεμάτο το στομάχι, λίγοι όμως το τηρούμε. Ωστόσο ίσως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι τρώγοντας αργά τη νύχτα επιβαρύνουμε όχι μόνο το πεπτικό μας σύστημα αλλά και την καρδιακή λειτουργία. Είναι προτιμότερο λοιπόν, εάν το στομάχι μας διαμαρτύρεται έντονα, να τρώμε κάτι ελαφρύ.

Δείτε ποιες είναι οι 7 τροφές στις όποιες όσο και να πεινάτε, δεν πρέπει να ενδώσετε.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ αφυδατώνει και μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου. Χώρια οι θερμίδες του και το οινόπνευμα που σε συνδυασμό με τη ζάχαρη, μας δίνουν μερικούς πόντους παραπάνω.

Σόδα
Η σύνθεσή της κάνει κακό στις βαλβίδες του οργανισμού. Επιπλέον αυξάνει το όξινο περιβάλλον στο στομάχι που σημαίνει ότι το πρωί μπορεί να ξυπνήσουμε με στομαχόπονο.

Σοκολάτα
Η σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και την επίσης διεγερτική ουσία θειοβρωμίνη, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου. Επίσης περιέχει πολλές θερμίδες οι οποίες αποθηκεύονται στο σώμα μας τη νύχτα με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά!

Τυρί
Άλλο ένα λιπαρό τρόφιμο στο οποίο πρέπει να αντιστεκόμαστε τη νύχτα.

Καρύδια
Παρά το γεγονός πως οι ξηροί καρποί περιέχουν υγιείς ποσότητες λιπών πριν τον βραδινό ύπνο, δεν πρέπει να καταναλώνονται. Τα καρύδια, τα φιστίκια και τα κάσιους είναι οι χειρότερες επιλογές με τα πιστάτσιος και τα αμύγδαλα να μην είναι τόσο κακές επιλογές.

Εσπεριδοειδή
Είναι πολύ όξινα.

Καφές
Όχι μόνο θα δημιουργεί όξινο περιβάλλον στο στομάχι, ταράζει και την ποιότητα του ύπνου. Εάν δεν μπορείτε με τίποτα χωρίς καφέ, προτιμήστε τον ντεκαφεϊνέ.

Οπότε τι επιλογές έχουμε για τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες; Προτιμήστε ένα μπολ δημητριακά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη συνοδευόμενα με γάλα επίσης χαμηλό σε λιπαρά, μπανάνα ή χαμομηλάκι.

medicalnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )