90 χρόνια εμπειρίας στην αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου για το διαβήτη!

ΥΓΕΙΑ ,

Ένα πολύχρονο ταξίδι  εμπειριών έχει μπει στη δράση μιας και μοναδικής αναζήτησης. Για το πώς θα νικηθεί ο Διαβήτης. Σήμερα η Novo Nordisk ψάχνει νέους τρόπους να νικήσει το διαβήτη, θα μας πει ο Senior Vice President της εταιρείας κ. Jurek Gruhn, επισημαίνοντας τη βαρύτητα που έχουν ρίξει οι ερευνητές τους στην αναγνώριση της λειτουργίας της δομής της ινσουλίνης, καθώς και τα πόσα μπορεί να προσφέρει με μια βάση για το σχεδιασμό νέων τύπων ινσουλίνης με χαρακτηριστικά που να ανταποκρίνονται στις ατομικές πλέον ανάγκες των διαβητικών ασθενών.

Αυτή τη στιγμή όπως είπε ο κ. Gruhn, η εταιρεία είναι στο δρόμο για την ανάπτυξη ενός αναλόγου, ενός φυσικού διεγέρτη της έκκρισης γλυκαγόνης (GLP-1) το οποίο ομαλοποιεί τη γλυκόζη στο αίμα χωρίς να προκαλεί κίνδυνο υπογλυκαιμίας. Επιπλέον οι ερευνητές ψάχνουν ενώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μείωση της παραγωγής γλυκόζης από το ήπαρ και συνεπώς σε βελτίωση της θεραπείας. Στα εργαστήρια οι ερευνητές ελέγχουν τρόπους διαχείρισης της περίσσιας γλυκόζης και των λιπιδίων που δρουν μαζί για να μειώσουν την ικανότητα των κυττάρων να ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να νικήσει το διαβήτη και η έρευνα περιλαμβάνει την αναζήτηση στοιχείων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό και την καταστροφή των κυττάρων β που παράγουν ινσουλίνη. Οι ερευνητές έχουν επίσης θέσει ως σημαντικό στόχο, στο πως μπορούν να μειωθούν τα επίπεδα της παχυσαρκίας που είναι υπεύθυνη για το διαβήτη τύπου 2. Μέρος της έρευνας του R&D (Research & Development)- τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Novo Nordisk, είναι η ρύθμιση του μηχανισμού μείωσης της όρεξης και της κατανάλωσης ενέργειας του ατόμου.

Η Novo Nordisk έχει ηγετική θέση στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης στο διαβήτη γεγονός που αποδεικνύεται από την ανακάλυψη των βιοφαρμακευτικών σκευασμάτων όπως της ανθρώπινης ινσουλίνης. Μόνο στην Έρευνα και Ανάπτυξη δαπανά ετησίως 500.000.000 ευρώ επιτρέποντας στους ερευνητές της, να έχουν άμεση πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες που αποτελούν προϋπόθεση για την ποιότητα και τη αποτελεσματικότητα των ερευνών τους. Πάνω από 3.500 άνθρωποι από όλο τον κόσμο εργάζονται στον τομέα της βασικής έρευνας και ανακάλυψης, στην προκλινική και την κλινική ανάπτυξη, των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και άλλους τομείς και  όλοι εκτός του ότι είναι πολύγλωσσοι διαθέτουν εξαιρετική εμπειρία και περγαμηνές.

Τα προϊόντα διαβήτη της Novo Nordisk είναι από τις ευρύτερες γκάμες της αγοράς και περιλαμβάνουν μακράς και ταχείας δράσης ινσουλίνες (ανάλογα ινσουλίνης) μια βραχεία δράσης ινσουλίνη, και μία μεταγευματική γλυκόζη για ρύθμιση του διαβήτη τύπου 2. Τα προϊόντα συμπληρώνει μια εκτεταμένη γκάμα εύχρηστων συστημάτων χορήγησης ινσουλίνης, οι γνωστές πένες ινσουλίνης.

Στόχος της εταιρείας σημείωσε ο κ. Gruhn, είναι μέχρι το 2017 να ηγείται για της  νέας γενιάς ινσουλίνες σε πάνω από 20 χώρες, να καθιερωθεί στον τομέα παχυσαρκίας σε πάνω από 5 χώρες και να συνεχίσει να ηγείται στον τομέα αιμορροφιλίας  σε περισσότερες από 20 χώρες.

sofokleousin.GR

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )