Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη στη Θεσσαλονίκη

ΥΓΕΙΑ ,

Η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, το Γενικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και η Α’ Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας με αφορμή την εβδομάδα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, παρέχουν, σε όλους τους ενδιαφερόμενους, δωρεάν εξέταση PSA και κλινική εξέταση προστάτη.

Η ενέργεια πραγματοποιείται την εβδομάδα 22-26 Σεπτεμβρίου 2014 στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς (Εθνικής Αμύνης 41,Θεσσαλονίκη), τις ώρες 08:00 - 12:00. Παράλληλα, από το ειδικό περίπτερο στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μπορεί κανείς να ενημερώνεται και να παίρνει πληροφοριακό έντυπο σε σχέση με τον καρκίνο του προστάτη, τον πιο συχνό καρκίνο στον άντρα.

Η κοινωνική αυτή δράση συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας από 1 Οκτωβρίου (και κάθε Τετάρτη) ειδικού ιατρείου παθήσεων του προστάτη (για ραντεβού στο τηλέφωνο 2310-963102)

«Η γνώση είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να νικήσουμε τον καρκίνο του προστάτη», σχολιάζει ο καθηγητής Ουρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διευθυντής της Α’ Ουρολογικής Κλινικής, Δ. Χατζηχρήστου και συμπληρώνει: «H έγκαιρη διάγνωση είναι απλή και εφικτή, αρκεί κάθε άντρας πάνω από 50 ετών να έχει ευαισθητοποιηθεί να έχει ενημερωθεί σχετικά και να μην παραμελεί τον προληπτικό έλεγχο».

Η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς να στηρίξει την ενέργεια του δωρεάν check up έρχεται ως φυσική συνέπεια της πολιτικής του διοικητή των ενοποιημένων νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» κ. Παύλου Παπαδόπουλου. «Οι προληπτικές εξετάσεις  είναι προς το συμφέρον της συνολικής Δημόσιας Υγείας. Οφείλουμε να παρέχουμε τους πόρους ώστε να υλοποιείται κατά το δυνατόν περισσότερο», συμπληρώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Παπαδόπουλος.

health.in.gr

Να σημειωθεί ότι, το 2013 δαπανήθηκε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς για να καλύψει διαγνωστικές και θεραπευτικές ανάγκες ανασφάλιστων και άπορων πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )