Εκφράζοντας την οργή μας, κερδίζουμε δύο χρόνια ζωής!

ΥΓΕΙΑ ,

«Αφήστε τον θυμό σας να ξεσπάσει ελεύθερα. Μην καταπιέζεστε», συμβουλεύουν Γερμανοί επιστήμονες επισημαίνοντας ότι όσοι εκφράζουν την οργή τους κερδίζουν δύο χρόνια ζωής. Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί , οι οποίοι πιθανότατα λόγω μεσογειακού ταμπεραμέντου αφήνουν την οργή τους να ξεχειλίσει, ζουν περισσότερο απ ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου Τζένα.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε έξι χιλιάδες ασθενείς, όσοι εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους έχουν αυξημένο προσδόκιμο ζωής. Αντιθέτως όσοι κρατούν τα …νευράκια τους, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων αλλά και άλλων ανίατων και χρόνιων ασθενειών. 

Η έρευνα του γερμανικού πανεπιστημίου την οποία δημοσιεύει η «Daily Mail» δείχνει όσοι εξωτερικεύουν τα αρνητικά τους συναισθήματα, εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους βαθιά γηρατειά. Όσοι όμως καταπίνουν ότι τους απασχολεί, έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αρτηριακής πίεσης, καρκίνου, προβλημάτων στο ήπαρ αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων.      
    
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι επικεφαλής της έρευνας, Μάρκους Μουντ και Κριστίν Μίτε, συνήθως οι άνθρωποι που δεν εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους έχουν μία αμυντική στάση , διακατέχονται από φόβο και ανασφάλεια γιατί απλά θέλουν να έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων. 

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )