Σχέση αλκοόλ και διατροφής

ΥΓΕΙΑ ,

Όλοι, φίλοι ή όχι του αλκοόλ, απολαμβάνουμε μια έξοδο με φίλους και ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο άλλο ποτό. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό ούτε βλαβερό για την υγεία μας, αρκεί να γίνεται με μέτρο και σύνεση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην κατανάλωση αλκοόλ, όταν ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής για την απώλεια βάρους. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα και το είδος του ποτού που θα επιλέξουμε.

Οι περισσότεροι δίνουμε μεγάλη βάση στο να μην καταναλώνουμε λιπαρά και τηγανητά φαγητά, να αποφεύγουμε τα γλυκά και γενικά το τσιμπολόγημα, πολύ λίγοι είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν ότι 1-2 ποτήρια αλκοόλ θα μας προσδώσουν αρκετές θερμίδες και μάλιστα «κενές», χωρίς καμία θρεπτική αξία, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα. Ένα γραμμάριο αλκοόλ μάς δίνει 7 θερμίδες, ενώ για παράδειγμα ένα γραμμάριο υδατάνθρακα παρέχει στον οργανισμό μας 4 θερμίδες.

Κάτι που πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε είναι ότι συνήθως δεν πίνουμε ένα ποτό σκέτο, αλλά το συνοδεύουμε με ξηρούς καρπούς, πατατάκια κ.ά.. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσλαμβάνουμε πιο πολλές θερμίδες, αλλά και να πίνουμε περισσότερο.

Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε είναι να επιλέγουμε ένα ποτό με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλης, όπως κρασί ή μπίρα, να ελέγχουμε την ποσότητα που πίνουμε και να μην το συνοδεύουμε με κάτι από τα παραπάνω, παρά μόνο με μερικά στικ καρότο ή αγγούρι. Ένα καλό κόλπο είναι να εναλλάσσουμε το ποτό μας με ένα ποτήρι νερό, έτσι ώστε να μην ξεφεύγουμε στην ποσότητα.

Ένα ποτηράκι κρασί για τις γυναίκες και 2 για τους άνδρες κάθε άλλο παρά βλαβερό μπορεί να αποδειχθεί. Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και το αλκοόλ, αν καταναλώνεται με μέτρο, δεν μας επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα και μπορούμε να το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )