Η γυμναστική στην εφηβεία μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών στους ενήλικες

ΥΓΕΙΑ ,

H αεροβική άσκηση και η εκγύμναση γενικότερα κατά την εφηβική ηλικία αποτελούν ασπίδα προστασίας εναντίον των καρδιοπαθειών όταν τα άτομα αυτά ενηλικιωθούν. Ο επικεφαλής ερευνητικής ομάδας καθηγητής Πέτερ Νόρντστρομ από το πανεπιστήμιο Ουμέα της Σουηδίας έκανε την έρευνά του σε δείγμα 744.000 ανδρών.

Η θετική σχέση που απεδείχθη ότι συνδέει την αεροβική γυμναστική και την αποφυγή εμφράγματος είναι άσχετη από το βάρος  των ανδρών κατά την εφηβεία τους, αφού η μελέτη του Σουηδού καθηγητή κατέδειξε ότι ακόμα και τα παχύσαρκα άτομα έχουν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα στην ενήλικη ζωή τους αν συνήθιζαν να γυμνάζονται στην εφηβεία τους σε σύγκριση με λεπτούς ενήλικες που όμως στην εφηβική τους ζωή δεν έκαναν αεροβική γυμναστική.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για κάθε αύξηση 15% στην αεροβική ικανότητα ενός εφήβου αντιστοιχεί μείωση κατά 30% να του συμβεί έμφραγμα στην ενήλικη ζωή του, δηλαδή περίπου μετά από 30 χρόνια.

Πάντως ο Σουηδός επιστήμονας παραδέχεται ότι η αεροβική άσκηση κατά την εφηβεία δεν είναι ο μόνος παράγοντας για την μείωση της πιθανότητας εμφράγματος στην ενήλικη ζωή του άνδρα, αφού και άλλοι παράγοντες όπως οι γενετικοί παίζουν εξίσου ρόλο στην εμφάνιση καρδιοπαθειών.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )