Μήπως οι πολυβιταμίνες κάνουν λιγότερο καλό απ' όσο νομίζουμε;

ΥΓΕΙΑ ,

Θα μπορούσαν οι πολυβιταμίνες να είναι υπεύθυνες για κακές συνέπειες αντι για καλές στον οργανισμό; Αυτό ισχυρίζεται σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν πολυ-βιταμίνες για να τονώσουν την υγεία τους. Αλλά πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ίσως να βλάπτουν την υγεία.

Κάψουλες με έλαια ψαριών έχουν συνδεθεί με υψηλα επίπεδα καρκίνου του προστάτη. Υψηλές δόσεις βιταμίνης C οδηγούν σε πέτρες στα νεφρά. Η βιταμίνη Ε σε κάποιους προκάλεσε καρδιακή ανεπάρκεια. Καλύτερα να παίρνετε τις βιταμίνες σας φυσικά από φρούτα και λαχανικά λένε Αμερικανοί επιστήμονες.

Οι βιταμίνες είναι πλέον ένα ισχυρό εμπορικό προϊόν που παίρνουν τα παιδιά και οι ενήλικες. Αλλά μπορούν να είναι κακές για την υγεία μας; Οπως φαίνεται από έρευνες στο Αντικαρκινικό Κέντρο Fred Hutchinson στο Seattle, και την έρευνα που ηγήθηκε ο Dr Alan Kristal, ναι. Σε εξετάσεις 2,000 ανδρών, όσοι έπαιρναν χάπια με έλαια ψαριών αύξησαν τις πιθανότητες τους για καρκίνο του προστάτη.

Ποιες βιταμίνες είναι λοιπόν ασφαλείς; Βιταμίνη C -χαμηλές δόσεις και όχι κάθε μέρα. Κάλσιο – Μόνο για τις γυναίκες καθώς οι άνδρες που το παίρνουν αναπτύσσουν πιθανότητες για καρδιακή ανεπάρκεια. Σελήνιο – Σε μικρές ποσότητες.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )