Το οικογενειακό τραπέζι δίνει αυτοπεποίθηση στα παιδιά

ΥΓΕΙΑ ,

Αυξημένη αυτοπεποίθηση και καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες είναι το κέρδος για όσα παιδιά μιλάνε στο οικογενειακό τραπέζι, σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα κατά του Αναλφαβητισμού. Ειδικοί μελέτησαν τις συνήθειες 35 χιλιάδων παιδιών στην Βρετανία και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, ενώ τόνισαν ότι ένα στα τέσσερα παιδιά δεν τρώει στο τραπέζι με την οικογένειά του.

Η μελέτη έγινε με τη μορφή ερωτηματολογίου σε παιδιά ηλικίας από 6-18 ετών σε 188 σχολεία. Τα αποτελέσματα διαφωτιστικά: Το 62% των παιδιών που κάθεται στο τραπέζι και συζητά με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του φαγητού έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το 47% των παιδιών που τρώνε σιωπηλά και με τ0 52% των παιδιών που δεν κάθονται καθόλου στο τραπέζι. Παράλληλα, το 75% των παιδιών που συμμετέχουν στο οικογενειακό τραπέζι δήλωσαν ότι τους έινια πιο εύκολο να συμμετέχουν στις συζητήσεις μέσα στην τάξη. Αντίστοιχα, την ίδια άνεση στην τάξη νιώθει μόλις το 57% των παιδιών που κάθονται στο οικογενειακό τραπέζι αλλά δεν συζητούν, ενώ σε καλύτερη μοίρα είναι τα παιδιά που δεν κάθονται καθόλου στο τραπέζι, με ποσοστό 64%.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Εθνικού Ιδρύματος κατά του Αναλφαβητισμού, Τζόναθαν Ντάγκλας, η μελέτη δείχνει το μεγάλο ρόλο που έχει στην μελλοντική επιτυχία των παιδιών η συζήτηση στο σπίτι: «Η συζήτηση και η επικοινωνία στο σπίτι, κάτι που είναι πολύ εύκολο, ιδιαίτερα τις ώρες των γευμάτων, βοηθά τα παιδιάνα έχουν επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή».

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )