Οσοι κάνουν συχνά σεξ, δείχνουν 7 χρόνια νεότεροι

ΥΓΕΙΑ ,

Εάν θέλετε να δείχνετε κατά μία επταετία νεότεροι, δεν έχετε παρά να κάνετε σεξ.

Σύμφωνα με διακεκριμένο Βρετανό επιστήμονα, οι ερωτικές περιπτύξεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μας κόβουν... χρόνια και μάλιστα από πέντε έως επτά.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", έρευνα με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας, Ντέιβιντ Γουίκς από το Royal Edimburgh Hospital, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υγιής σεξουαλική ζωή είναι στην ουσία ένα φυσικό ελιξήριο νεότητας για τα άτομα άνω των 30 ετών. Ο Βρετανός ψυχολόγος, ο οποίος μελέτησε επί μία δεκαετία τα οφέλη των δύο φύλων από μία υγιεινή σεξουαλική ζωή διαπίστωσε ότι, όσοι έδειχναν πιο νέοι από την ηλικία τους, υποστήριζαν ότι κάνουν σεξ περίπου 50% πάνω από το μέσο όρο, δηλαδή για την ηλικιακή ομάδα από 40 έως 50 ετών, τρεις φορές την εβδομάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους που δήλωναν ότι απολάμβαναν ερωτικά τον σύντροφό τους δύο φορές μέσα σε επτά ημέρες.

Ο καθηγητής Γουίκς τονίζει ότι η ευχαρίστηση που νιώθουμε κάνοντας σεξ είναι ένα σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της καλής υγείας. Ο βιολογικός παράγοντας είναι επίσης καταλυτικός καθώς κάνοντας σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες, μία φυσική χημική ουσία που εκλύεται από το ανθρώπινο σώμα. Αυτή λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο που διώχνει το άγχος και μας χαλαρώνει σε βαθμό που κοιμόμαστε πιο εύκολα.

Κάνοντας συστηματικά έρωτα, εκλύεται επίσης και η επονομαζόμενη "ορμόνη της ανάπτυξης" που βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος βοηθώντας το μην "σπάει" και κάνει ρυτίδες.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σε συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολογίας, ο Βρετανός καθηγητής επεσήμανε ότι το σεξ κάνει καλό σε όλες τις ηλικίες και εν μέσω κρίσης είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να δείχνουμε πιο νέοι απ΄ ό,τι είμαστε.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )