Υψηλά επίπεδα ραδιενεργών στοιχείων ανιχνεύτηκαν στο νερό στη Φουκουσίμα

ΥΓΕΙΑ ,

Πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενεργών στοιχείων ανιχνεύτηκαν στο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, χωρίς να είναι ακόμη σε θέση να κρίνει αν το ραδιενεργό νερό εκρέει ή όχι στη θάλασσα.

Η Tokyo Electric Power (Tepco) μέτρησε επίπεδα 3.000 μπεκερέλ ανά λίτρο για τα ραδιενεργά στοιχεία που παράγουν ακτίνες βήτα, όπως το στρόντιο 90, σε υγρό που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή από ένα νέο σημείο λήψης που βρίσκεται ανάμεσα στους αντιδραστήρες και τη θάλασσα.

Τα επίπεδα αυτά είναι αρκετές δεκάδες φορές υψηλότερα του ανώτατου ορίου που έχει οριστεί για το θαλασσινό νερό.

Αρχικά η Tepco είχε ανακοινώσει ότι τα ύδατα είχαν συγκεντρωθεί εκεί όπου είχαν ληφθεί την πρώτη φορά, δηλαδή σε σημείο που απέχει από τον ωκεανό και δεν είχαν εξαπλωθεί πιο μακριά.

Η ενίσχυση των ελέγχων δείχνει αναμφίβολα ότι αυτό δεν συμβαίνει, καθώς τα επίπεδα των ραδιενεργών στοιχείων από δείγμα που ελήφθη από το νέο φρεάτιο είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση δείγματος.

Στην ερώτηση αν είναι πιο υψηλά τα επίπεδα της ραδιενέργειας στο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων κοντά στον Ειρηνικό, η Tepco απαντά: «Δεν γνωρίζουμε τον λόγο, αλλά αυτό το θαλασσινό νερό που εξετάστηκε δεν δείχνει αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας».

Η εταιρία πάντως αυτή τη φορά δηλώνει πως «επί του παρόντος δεν μπορεί να κρίνει αν το μολυσμένο νερό εκρέει ή όχι στον γειτονικό ωκεανό».

Η Tepco υπόσχεται ενίσχυση των ελέγχων.

Το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 στην βορειοανατολική Ιαπωνία.

Η διακοπή τροφοδότησης με ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας ενός ορμητικού κύματος προκάλεσε διακοπή των συστημάτων ψύξης του καυσίμου που έλιωσε μέσα στους τρεις αντιδραστήρες από τους έξι που έχει το πυρηνικό εργοστάσιο.

Οι 3.000 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις ανακαλύπτουν σιγά σιγά την έκταση των ζημιών δίνοντας μάχη ώστε τα προβλήματα που προκύπτουν σε τακτική πλέον βάση να μην λάβουν διαστάσεις μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )