Υπό κατάληψη 30 μέρες ο ΟΚΑΝΑ

ΥΓΕΙΑ ,

Έναν μήνα κλείνει η κατάληψη από τους εργαζόμενους των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο Οργανισμός υποχρηματοδοτείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για μία σειρά δράσεων και να καθίσταται δύσκολη η απορρόφηση των 3.500 χρηστών, οι οποίοι περιμένουν να ενταχθούν σε προγράμματα. Στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί 18 εκατομμύρια, όταν η μισθολογική δαπάνη μόνο φτάνει στα 17 εκατομμύρια.

Το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει το Έθνος, προχώρησε σε επιπλέον χρηματοδότηση με 4,5 εκατομμύρια, αλλά οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι απαιτούνται επιπλέον 8 έως 10 εκατομμύρια, προκειμένου να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες του Οργανισμού.
Το προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ διοργανώνει στις 19:30 αύριο συναυλία στην πλατεία Ομονοίας, προκειμένου να διατρανώσει τη φωνή απόγνωσης.

Προειδοποιεί, δε, ότι η κατάσταση βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον των 8.500 θεραπευόμενων στα προγράμματα υποκατάστασης.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )