Τεστ αναπνοής διαγιγνώσκει την καρδιακή ανεπάρκεια

ΥΓΕΙΑ ,

Ένα πειραματικό αναπνευστικό τεστ που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναγνωρίζει γρήγορα τους ασθενείς που υποφέρουν από καρδιακή ανεπάρκεια απλά ανιχνεύοντας και αναλύοντας τις ουσίες που περιέχονται στην ανάσα τους έχει φανεί πολλά υποσχόμενο στα πρώτα στάδια κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology.

Οι ερευνητές από το Αναπνευστικό Ινστιτούτο της Κλινικής του Κλήβελαντ υπέβαλαν τους ασθενείς που είχαν εισαχθεί στην κλινική σε μια εκτενή, αλλά γρήγορη ανάλυση των εκατοντάδων πτητικών ουσιών που περιέχονται στην ανάσα τους και σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους κατάφεραν να διαγνώσουν με ακρίβεια που έφτανε στο 100%, την καρδιακή ανεπάρκεια στους ασθενείς που είχαν μόλις εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Οι ερευνητές τόνισαν ωστόσο ότι η εκτίμησή τους βασίζεται σε μια μικρή ομάδα 41 ασθενών και ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα αρχικά αισιόδοξα συμπεράσματα.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )