Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο

ΥΓΕΙΑ ,

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες και όταν δεν κοιμούνται επαρκώς, τότε επηρεάζεται σημαντική η ψυχική τους διάθεση. «Διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες έχουν εντονότερη καταθλιπτική διάθεση, περισσότερο θυμό, και εχθρότητα νωρίς το πρωί», εξηγεί ο ερευνητής Δρ Μπρέους από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ της Βόρειας Καρολίνα. Η αιτία αυτής της έντασης και της εχθρότητας είναι η έλλειψη ύπνου και το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες από τους άνδρες στον ανεπαρκή ύπνο.

Μια πιθανή εξήγηση γι’ αυτή την ευπάθεια είναι ότι ο γυναικείος εγκέφαλος επιτελεί περισσότερα έργα παράλληλα (multi tasking) οπότε έχει ανάγκη και περισσότερη ξεκούραση. Ορισμένοι ειδικοί μάλιστα έχουν εκτιμήσει ότι οι γυναίκες έχουν ανάγκη 20 λεπτά περισσότερο ύπνο σε σχέση με τους άνδρες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιαγγειακών νόσων, εγκεφαλικού και κατάθλιψης.

Από την άλλη μεριά διαπιστώθηκε ότι η υγεία των ανδρών σπανίως επηρεάζεται από την έλλειψη ύπνου.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )