Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ θέλει η τρόικα

ΥΓΕΙΑ ,

Πάνω από 2,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας με την τρόικα, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο υπουργός υγείας Αν. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι οι συνέπειες της κρίσης θέτουν σε δοκιμασία τις δομές του ΕΣΥ, «αλλά ανταποκρινόμαστε στη μεγάλη ζήτηση και είμαστε στο σωστό δρόμο».

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι μεταρρυθμίσεις ενισχύουν την αξιοπιστία της χώρας, ενώ σε ερώτηση για την απόσυρση φαρμάκων από την αγορά, ανέφερε ότι «δεν είναι καλή πρακτική, απ’ όποια εταιρεία κι αν προέρχεται, να αποσύρει τα φάρμακά της από την ελληνική αγορά».

Την άποψη ότι αν συνεχιστεί πιστά η εφαρμογή του προγράμματος που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση, θα είναι χωρίς αντικείμενο η επόμενη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Υγείας, όπως παραδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος ο Ματίας Μόρς, εξέφραζαν κύκλοι του υπουργείου, μετά τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η τρόικα ζήτησε να πωλούνται πλέον άμεσα από σούπερ μάρκετ τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και να αποπληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ώστε μέσα στο 2013 ο οργανισμός να αποκτήσει ταμειακή ρευστότητα.

Επίσης ζητήθηκε οι εισφορές να πηγαίνουν κατευθείαν στον ΕΟΠΥΥ και όχι μέσω των ταμείων, που είναι στον Οργανισμό.

«Η μεγαλύτερη έννοια μου, δεν είναι τι λένε οι εταίροι μας, αλλά τι θέλω εγώ για τη χώρα μου», φέρεται να είπε ο Α. Λυκουρέντζος σε συνεργάτη του, μετά τη συνάντηση με την τρόικα, ενώ ο ίδιος, μιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει καταγραφεί θεαματική βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες, που αφορούν την υγεία και η κατάσταση δείχνει να συνεχίζει βελτιούμενη.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )