Το αναψυκτικό που αναμειγνύεται με αλκοόλ επηρεάζει το αλκοτέστ

ΥΓΕΙΑ ,

Η ανάμειξη αλκοόλ και αναψυκτικού χωρίς ζάχαρη καθιστά πιο έντονη τη δράση του αλκοόλ και ευκολότερη την ανίχνευση του στο αλκοτέστ σύμφωνα με νέα μικρής έκτασης έρευνα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Βόρειου Κεντάκυ ήθελαν να διαπιστώσουν με ποιο τρόπο το είδος του αναψυκτικού το οποίο αναμειγνύεται με το αλκοόλ επηρεάζει τις τιμές του αλκοτέστ, δηλαδή τα επίπεδα αλκοόλης στην αναπνοή.
Για το σκοπό αυτό έδωσαν σε 16 εθελοντές μέσου όρου ηλικίας 23 ετών, να πιουν από τρία – τέσσερα αλκοολούχα ποτά σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: βότκα με κανονικό αναψυκτικό, βότκα με αναψυκτικό light (χωρίς ζάχαρη, με ασπαρτάμη) και τέλος, ένα εικονικό ποτό που περιείχε κυρίως αναψυκτικό με ελάχιστο αλκοόλ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα αλκοόλ στην ανάσα των συμμετεχόντων σημείωσαν αύξηση 40 λεπτά μετά το τελευταίο ποτό. Τα επίπεδα αυτά ήταν ελάχιστα πιο κάτω από το επιτρεπόμενο όριο του αλκοτέστ (0,077) στην περίπτωση που το αλκοόλ ήταν αναμειγμένο με κανονικό αναψυκτικό, ενώ ήταν υψηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο (0,091) στην περίπτωση που το αλκοόλ ήταν αναμειγμένο με αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη και παρέμεναν πιο υψηλά κατά τη διάρκεια του επόμενου τρίωρου.

Παράλληλα παρατηρήθηκε μια μικρή μεν, αλλά στατιστικά σημαντική καθυστέρηση στην ταχύτητα ανταπόκρισης των εθελοντών που είχαν πιει αλκοόλ με αναψυκτικό light συγκριτικά με εκείνους που είχαν πιει αλκοόλ με κανονικό αναψυκτικό.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο συνδυασμός αλκοόλ με αναψυκτικά διαίτης έχει σαν αποτέλεσμα να περνάει γρηγορότερα το αλκοόλ από το στομάχι στην κυκλοφορία του αίματος. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )