Η στοματική υγεία των παιδιών

ΥΓΕΙΑ ,

Τα παιδιά χρειάζεται να μάθουν από νωρίς να φροντίζουν το χαμόγελό τους. Καλό είναι οι γονείς να βουρτσίζουν τα δόντια μαζί, πρωί και βράδυ, έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν μια καλή συνήθεια που θα τα ωφελεί για μια ζωή.
Διαβάστε συμβουλές για τη στοματική υγεία των παιδιών…
– Ζητήστε από τον παιδοδοντίατρο να σας δείξει το σωστό τρόπο βουρτσίσματος, γιατί υπάρχουν μικρές διαφορές ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

– Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με φθόριο, όπως προτείνεται από τους διεθνείς και ελληνικούς οργανισμούς παιδοδοντιατρικής.

– Ανανεώστε την οδοντόβουρτσα του παιδιού κάθε 3 μήνες. Μετά το διάστημα αυτό, η οδοντόβουρτσα έχει φθαρεί και δεν πληροί τους κανόνες υγιεινής.

– Αλλάξτε την οδοντόβουρτσα αν το παιδί πέρασε ένα κρυολόγημα ή επέστρεψε από την κατασκήνωση, για να αποφύγετε τη μεταφορά μικροβίων.

– Δείξτε στο παιδί πώς να καθαρίζει με νήμα ανάμεσα στα δόντια.

– Πηγαίνετε το παιδί τακτικά στον παιδοδοντίατρο για φθορίωση και έλεγχο της στοματικής του υγείας.

– Προτιμήστε έναν ειδικευμένο παιδοδοντίατρο, ώστε η εμπειρία της επίσκεψης να είναι ευχάριστη για το παιδί και η φροντίδα πιο ολοκληρωμένη.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )