Υποβαθμίζεται το νοσοκομείο Αφροδισίων Νόσων

ΥΓΕΙΑ ,

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη μεταφορά της δερματολογικής κλινικής του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο, στη μείωση των κλινών του νοσοκομείου από 33 σε 10 και στις μετακινήσεις προσωπικού.

«Η συγχώνευση -κατάργηση του Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, τη στιγμή που το αντίστοιχο νοσοκομείο “Ανδρέας Συγγρός” στην Αθήνα παραμένει ως έχει, μας βρίσκει αντίθετους. Το νοσοκομείο Αφροδισίων είναι το μοναδικό εξειδικευμένο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η μεταφορά της δερματολογικής κλινικής του ΕΣΥ που λειτουργεί στο Αφροδισίων, προβλέπεται στο νέο οργανισμό του Ιπποκρατείου που δημοσιεύτηκε στις 31/12/2012. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη αποδυνάμωση του νοσοκομείου που γίνεται παράλληλα με τις μετακινήσεις προσωπικού στο Ιπποκράτειο και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα εντός του νομού» επισημαίνει η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Καριώτου.
Σύμφωνα με την ίδια, ήδη από τους 60 εργαζόμενους του Αφροδισίων έχουν μετακινηθεί 13 νοσηλευτές, 7 εργαζόμενοι στο παραϊατρικό τομέα και 9 διοικητικοί με παράλληλη απασχόληση. Το προσωπικό του νοσοκομείου μαζί με τους γιατρούς ξεπερνά τα 100 άτομα εκ των οποίων, πέρσι, το 1/3 μετακινήθηκε με απόφαση του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.

«Αυτή τη στιγμή το μυκητολογικό εργαστήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν υπάρχουν παρασκευαστές και τις λήψεις τις κάνει μια ετεροαπασχολούμενη νοσηλεύτρια που εκπαιδεύτηκε γι αυτό το σκοπό. Το μικροβιολογικό υπολειτουργεί λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Με την μεταφορά της δερματολογικής κλινικής του ΕΣΥ θα μείνει στο Αφροδισίων μόνο η πανεπιστημιακή δερματολογική κλινική και οι κλίνες αυτόματα μειώνονται σε 10. Το νοσοκομείο με εξειδικευμένες υπηρεσίες εξυπηρετεί 300 ασθενείς ημερησίως καθώς και τις 300 ιερόδουλες της Θεσσαλονίκης οι οποίες υποβάλλονται σε έλεγχο κάθε 15 ημέρες. Υπό αυτές τις συνθήκες το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και αυτό σημαίνει ταλαιπωρία για πολλούς ασθενείς με χρόνιες δερματικές παθήσεις που έχουν ανάγκη από ειδική φροντίδα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ Καριώτου.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )