Προσεχώς διάγνωση καρκίνου στον οδοντίατρο (;)

ΥΓΕΙΑ ,

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί μελλοντικά να αποδειχτεί πολύ πιο καθοριστική από τα σφραγίσματα, τους καθαρισμούς και τις απονευρώσεις που περιλαμβάνει σήμερα…

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου UCLA, μέσα στα επόμενα χρόνια ο οδοντίατρος θα μπορεί να διαγνώσκει κάθε πιθανή ασθένεια -ακόμη και ορισμένες μορφές καρκίνου- μέσω της ανάλυσης του σάλιου μας.


Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Dr. David Wong, το σάλιο περιέχει ένα μεγάλο αριθμό δεικτών για την υγεία του ανθρώπου:

“Το ανθρώπινο σάλιο αποτελείται από μόρια και σε αυτά τα πολύπλοκα μόρια οι γιατροί και οι οδοντίατροι θα μπορούν να βρίσκουν τα πάντα από πρωτείνες μέχρι DNA και RNA.”

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέταση (ονόματι salivanomics) θα μπορέσει ενδεχομένως να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη πρόληψη των ασθενειών μιας και οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τον οδοντίατρο πολύ πιο συχνά από οποιονδήποτε άλλο γιατρό.

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )