Φρούτα και λαχανικά μας κάνουν αισιόδοξους!

ΥΓΕΙΑ ,

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά φαίνεται να είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Οι ερευνητές βρήκαν ότι εκείνοι που «έβλεπαν το ποτήρι μισογεμάτο» αντί για μισοάδειο είχαν στο αίμα τους υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών, όπως η β-καροτίνη, που βρίσκονται σε τροφές φυτικής προέλευσης, όπως τα σκούρα πράσινα ή πορτοκαλί λαχανικά (π.χ. σπανάκι, μπρόκολο, ραδίκια, ντομάτα, καρότα) και τα φρούτα (π.χ. βερίκοκο, πεπόνι, μάνγκο).

Στη συγκεκριμένη έρευνα εξετάστηκαν οι συγκεντρώσεις 9 διαφορετικών αντιοξειδωτικών ουσιών, ανάμεσά τους η β-καροτίνη και η βιταμίνη Ε, στο αίμα περίπου 1000 Αμερικανών, ηλικίας 25 έως 74 ετών. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο σχετικό με τον τρόπο ζωής τους και έδωσαν δείγματα αίματος, ενώ εκτιμήθηκε και ο βαθμός αισιοδοξίας τους.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι πιο αισιόδοξοι είχαν μέχρι και 13% αύξηση στις συγκεντρώσεις καροτενοειδών σε σχέση με τους λιγότερο αισιόδοξους. Επίσης, οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι έτρωγαν 2 ή λιγότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα ήταν πολύ λιγότερο αισιόδοξοι από εκείνους που έτρωγαν 3 ή περισσότερες μερίδες.

Αυτή είναι η πρώτη μελέτη, που εξετάζει τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και επιπέδων καροτενοειδών στο αίμα και οι ερευνητές πιστεύουν ότι η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ίσως να εξηγεί εν μέρει τα αποτελέσματα.
Πηγή: vita.gr

Σχετικά Άρθρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Διημέρου 4/6 - 5/6

Δείτε ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν...

Πρώτη τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας μέσω καθετήρα

Εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας τύπου Symetis από την κορυφή της καρδιάς με μια μικρή χειρουργική τομή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά...

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ

Εδικά το πρώτο Φιλί ... ( Υπάρχει και Αφιέρωση )