Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου

NEA , , Updated


10/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχε θα σε απέλυαν αν ήσουν manager για το ΠΑΛΑΙ

 

Με 14 ψήφους από το σύνολο των 20 της διοίκησης και ένα λευκό, ο Δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος προχωρά στο επόμενο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης με το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση μέρους του ΠΑΛΑΙ στο Δήμο για 6μήνες.

 

Στην ψηφοφορία που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Ιουνίου, μόλις 14 από τους 33 Δημοτικούς Συμβούλους, υπερψήφισαν την εισήγηση του δημάρχου, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει ούτε την ίδια του την παράταξη.

 

Η πιο ηχηρή απουσία ήταν αυτή του Προέδρου της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το ΠΑΛΑΙ, κ. Μελισσουργού, που πλέον παραμένει ανενεργός μετά από τους χειρισμούς του Δημάρχου. 

 

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση αποχώρησε από την ψήφιση του θέματος και αρνήθηκε να πάρει μέρος στην ψηφοφορία καταγγέλλοντας τη συνολική στάση του Δημάρχου, ο οποίος καταστρατήγησε ομόφωνα ψηφίσματα και αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων πολλών ετών, αλλά και τους μεγάλους αγώνες των φορέων και των συλλόγων της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος, με τους προσωπικούς χειρισμούς του, αποδυναμώνει τα επιχειρήματα για την διεκδίκηση ολόκληρου του ΠΑΛΑΙ και ως manager (όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται) δεν αντιλαμβάνεται το αυτονόητο. Εάν μετά το 6μηνο το ΤΑΙΠΕΔ δεχτεί καλύτερη πρόταση από ιδιώτη, είναι βέβαιο ότι θα την αποδεχτεί και το θέμα ΠΑΛΑΙ θα έχει κλείσει  οριστικά για την πόλη.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει η συμφωνία:

·         Όλα τα έξοδα επισκευής και συντήρησης θα επιβαρύνουν τον Δήμο και μετά τους 6 μήνες ο χώρος θα παραδοθεί επισκευασμένος στο ΤΑΙΠΕΔ.

·         Η παραχώρηση αφορά μέρος του ΠΑΛΑΙ και όχι ολόκληρο το χώρο, όπως διεκδικούσαμε μέχρι σήμερα.

·         Για οποιαδήποτε υπομίσθωση χώρου του ΠΑΛΑΙ που θα κάνει ο Δήμος Γαλατσίου, πρέπει να υποβάλλεται γραπτό αίτημα και να εγκρίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό από μόνο του είναι παράλογο και απαράδεκτο.

·         Ο Δήμος θα καταβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ το 40% των εσόδων του από κάθε εκδήλωση με χρηματικό αντίτιμο που θα διοργανώνει στο χώρο του ΠΑΛΑΙ. Η καταβολή του 40% θα πρέπει να γίνεται προκαταβολικά και το αργότερο, μία ημέρα προ της έναρξης της μίσθωσης.

·         Πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς δεν έχουν πλέον δυνατότητα αξιοποίησης του χώρου.

 

Κ. Δήμαρχε, μετά τα παραπάνω εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πως αν ήσασταν manager, με αυτή την συμφωνία που «πετύχατε» σίγουρα θα είχατε απολυθεί.

 

Ελπίζουμε, έστω και την ύστατη ώρα να αλλάξετε ρότα, να επανέλθετε στις ομόφωνες θέσεις των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων και να μην εφαρμόσετε αυτή την λανθασμένη απόφαση για την πόλη

 

«Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου»

Κωνσταντίνος  Ζώμπος

Ιωάννης Μανιάτης

Αθανάσιος Μπούρας

Ασπασία Παναγιωτακοπούλου

Γεωργία Κιτσίνη

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει