Πλούσιο Φωτογραφικό Ρεπορτάζ από τον Εσπερινό Εγκαινίων στην Αγία Ειρήνη

NEA , , Updated

Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και ο Εσπερινός των Εγκαινίων στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου.

Τα Ιερά Λείψανα προσκόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και τα παρέλαβε στα πρόθυρα του Ιερού Ναού o Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τοποθέτησε τα Ιερά Λείψανα επάνω στην Αγία Τράπεζα ενώ ακολούθησε η υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Βελεστίνου κ.Δαμασκηνού.

Του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο καθώς και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών συμπαρίσταται ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχίμ.Συμεών Βολιώτης.

Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό συμμετείχαν πλήθος Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και όμορων Μητροπόλεων.

Στη προσφώνηση του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχίμ. Τίτος Γαρεφαλάκης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την τιμή να παρίσταται στον εσπερινό των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όλους όσους βοήθησαν στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού από την δωρεά του οικοπέδου έως σήμερα.

Επίσης ο Αρχιμ. Τίτος προσέφερε στον Μακαριώτατο ένα μετάλλιο το οποίο δημιουργήθηκε για τον σκοπό των εγκαινίων και μία εικόνα της Αγίας Ειρήνης.

Στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στον εγκαινιασμό ενός Ιερού Ναού και όπου χρειάζεται διότι είναι χώρος αναπαύσεως πνευματικής και οι άνθρωποι οι οποίοι βοήθησαν να ανεγερθεί το έκαναν χωρίς κονδύλια και προυπολογισμούς έτσι απλά με την χάρη του Θεού και συνέχισε λέγοντας πώς στο διάβα της ζωής τους κάποιοι έβαλαν σαν σκοπό την δημιουργία αυτού του ιερού ναού.

Ευλογημένοι είναι όλοι όσοι βοήθησαν ανέφερε επίσης ο Μακαριώτατος ευλογημένοι και όσοι διακονούν σε αυτόν.

Στην συνέχεια κλείνοντας το κήρυγμα του αναφέρθηκε στον πατριωτισμό που έχουμε αλλά και στην ανάγκη να παραμείνουμε προσηλωμένοι σε αυτά τα ιδανικά που είχαν οι πατέρες μας και έτσι, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μαζί με τους Σεβ. Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου και Βελεστίνου κ.Δαμασκηνό παρακολούθησαν έξω απο τον Ιερό Ναό μία μικρή χορευτική και μουσική εκδήλωση με κρητικά τραγούδια και χορούς.

Αύριο Κυριακή θα τελεστούν ο Όρθρος η τελετή των Εγκαινίων καθώς και η Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό.

Επίσης να αναφέρουμε ότι στον εσπερινό βρέθηκαν πιστοί από όλη την Αθήνα όπου ήρθαν να προσευχηθούν και να λάβουν ευλογία.

Του Βαγγέλη Καρπαθάκη στην Romfea.gr

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει