Το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου ο μεγάλος νικητής διαγωνισμού της Samsung

NEA ,


Το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου ο μεγάλος νικητής διαγωνισμού της Samsung

Το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου αναδείχθηκε νικητής του σχολικού διαγωνισμού Coding που διοργάνωσε η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το BritishCouncil. Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε στο INNOVATHENS και το σχολείο βραβεύτηκε με μία δωροεπιταγή Samsung αξίας 3.000 ευρώ και οι μαθητές της νικητήριας ομάδας κέρδισαν από ένα tablet.


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων Ανάπτυξης Κώδικα,που υλοποιούνται στις Ψηφιακές Τάξεις της Samsung.

Οι μαθητές με σύμμαχο την τεχνολογίαχρησιμοποίησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ώστε να δώσουν πρωτότυπες λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν καθημερινά. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της συνεργασίας και της καινοτόμου σκέψης των μαθητών.Συνολικά 18 ομάδες 2 έως 5 μαθητών συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αναπτύσσοντας τις δικές τους ιδέες και δημιουργώντας τη δική τους ιστοσελίδα ή εφαρμογή, που  σχετίζεται με μία καθημερινήανάγκη του σχολείου.

Διακρίθηκε το «Timeline», στο οποίο η ομάδα μαθητών δημιούργησε μία νέα ιστοσελίδα και μία εφαρμογή για κινητά που περιλαμβάνουν ένα ημερολόγιο – χρονολόγιο για το σχολείο από όπου κάθε ενδιαφερόμενος, και ιδιαίτερα οι μαθητές και οι γονείς τους, θα ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις, τα σημαντικά γεγονότα, τις εθνικές εορτές, τις εκδρομές και όλα τα προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο, έχοντας τη δυνατότητα για online ψηφοφορίες και αποστολή newsletter.

Η κα. Μαριέττα Παππά, Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, δήλωσε: «Τα παιδιά απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να κάνουν θαύματα, κυρίως όταν τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν κλίσεις και ενδιαφέροντα, να αξιοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να ασχοληθούν με θέματα που τους αγγίζουν. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί είναι πλέον σε θέση να αξιοποιούν πιο αποτελεσματικά την Ψηφιακή τάξη. Αξίζουν, λοιπόν, τα συγχαρητήριά μας όλοι οι συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Ιδιαίτερα, όμως, θέλω να συγχαρώ τη νικήτρια ομάδα, τους μαθητές/-τριες Αγάπη Σταθάτου, Αλέξη Σπάτα, Βασίλη Τόλη, Βαγγέλη Ρεπούση, Ελισάβετ Ραπάι και τον συντονιστή - καθηγητή κ. Στυλιανό Τζανάκη, γιατί εργάστηκαν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ομαδικό πνεύμα και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, η οποία διακρίνεται για την πρωτοτυπία, την καινοτομία και τη χρηστικότητά της».

Η Ειρήνη Βασιλείου, Brand & Communications Manager στη Samsung Electronics Hellas,δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να βλέπουμε ότι οι Ψηφιακές Τάξεις αξιοποιούνται στο έπακρο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.Οι ιδέες που αναπτύχθηκαν, πέρα από την χρησιμότητα και τη δημιουργικότητά τους, ξεχώρισαν και για την πρωτοτυπία τους. Στη Samsung θεωρούμε καθήκον μας να μεταλαμπαδεύσουμε όλη τη γνώση που διαθέτουμε στη νέα γενιά,προσφέροντας εφόδια για ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών».

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει