ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

NEA ,

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ...

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ προς τους εργαζόμενους- τους άνεργους- τους μικροεπαγγελματίες- τους νέους, αλλά και τους αθλητικούς-πολιτιστικούς συλλόγους, τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων σε ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ & ΣΥΝΕΧΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ενάντια στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ» που προωθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια του σχεδιασμού των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ το Παλαί να γίνει δημόσιος χώρος αθλητισμού & πολιτισμού, που θα χρηματοδοτείται-συντηρείται με ευθύνη του κράτους, με δωρεάν & ελεύθερη πρόσβαση για τους εργαζόμενους & τη νεολαία του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών.

 Η ιδιωτικοποίηση του Παλαί είναι μέρος μια συνολικής στρατηγικής για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η στρατηγική προωθείται χτυπώντας το λαϊκό εισόδημα, κάνοντας πιο φτηνή την εργατική δύναμη. Εμπορευματοποιώντας τη γη, την παιδεία-υγεία-πρόνοια, ιδιωτικοποιώντας κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας (ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια). Παραδίδοντας υποδομές, που φτιάχτηκαν από τον ιδρώτα του λαού, σε επιχειρηματικούς ομίλους προς εκμετάλλευση. Την ίδια ώρα συνεχίζουν να δίνουν φοροαπαλλαγές και κρατικές ενισχύσεις σε μονοπώλια. Αυτή η στρατηγική υπηρετεί την ανάγκη να ανακάμψει η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος του λαού, πάνω στα συντρίμια λαϊκών δικαιωμάτων από τα απανωτά μέτρα που υλοποιούν σταθερά όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει απαρέγκλιτα η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτή είναι η αιτία για τους σχεδόν 10.000 άνεργους στο Γαλάτσι, για τα εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά. Αυτή είναι η αιτία που το Γαλάτσι έχει μόλις 1,2 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο κοινόχρηστο πράσινο (λιγότερο και από το δήμο της Αθήνας), που δεν έχει προχωρήσει η αναδάσωση των Τουρκοβουνίων. Για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές για άθληση και πολιτισμό και οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν τεράστια προβλήματα. Αυτή είναι η αιτία που και η τωρινή διοίκηση του δήμου και οι προηγούμενες, επιβαρρύνουν διαρκώς τις λαϊκές οικογένειες με πρόσθετα βάρη μέσω των δημοτικών τελών, των χαρατσιών για την άθληση ή τις δράσεις στα Στέκια Νεολαίας.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάληψη του χώρου και η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μπορούν να εμποδίσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση, όπως απέτρεψαν τα προηγούμενα χρόνια το να γίνει γιγάντιο εμπορικό κέντρο. Αρκεί να συνειδητοποιηθεί η ανάγκη σύγκρουσης με την πολιτική που οφελεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό που την υλοποιεί (κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής). ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ από αυτό που είναι αναγκαίο: να αποδωθεί το ΠΑΛΑΙ στο λαό γιατί είναι λαϊκή περιουσία.

 

Να πάρουν επάνω τους την υπόθεση οι εργαζόμενοι, οι νέοι, μέσω των σωματείων, των αθλητικών-πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Η διοίκηση του Δήμου και οι δημοτικές παρατάξεις που στήριξαν & στηρίχτηκαν από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ -δηλαδή από τα κόμματα που υπηρετούν την οικονομία της αγοράς, την ΕΕ και τα μνημόνια- συμφωνούν και αποδέ-χονται την επιχειρηματικότητα, την ανταποδοτική λειτουργία υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση.

Πολλές φορές χρησιμοποίησαν το ζήτημα του ΠΑΛΑΙ ως «πλυντήριο» της αντιλαϊκής τους πολιτικής και μέρος πολιτικών ή διαχειριστικών παιχνιδιών και παζαριών.

               ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ σήμερα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης. Ο μονόδρομος για την υπεράσπιση των αναγκών μας είναι η συμμετοχή στο ταξικό κίνημα, στα σωματεία, περνάει από τη συμπόρευση με το ΚΚΕ για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομία όπου θα απολαμβάνουμε εμείς τον πλούτο και τις υποδομές που δημιουργούμε, που θα δίνει λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες για αθλητισμό-πολιτισμό, ελεύθερους χώρους, ανθρώπινες συνθήκες ζωής. 

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει