Γράμμα προς τον Δήμαρχο

NEA ,

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΠΑΛΑΙ

Δελτίο τύπου                    Γαλάτσι 3. 11.2015

 Η ‘’ κίνησή ‘’ μας, στο πλαίσιο έντιμης  συνεργασίας με την Δημοτική αρχή και με απόλυτο αναγνώριση του θεσμικού  ρόλου της  ,έχει αναδείξει την ιστορική ευκαιρία για να περάσει ,επί τέλους , στη πόλη η ολυμπιακή εγκατάσταση.  Προς το σκοπό αυτό τελευταία ενέργειά μας αποτελεί  το Α.Π. 34108/21.10.15 έγγραφό μας που   υποβάλλαμε στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο με  εκτιμήσεις και προτάσεις που δεν έτυχαν του απαιτούμενου σεβασμού.

Επίσης, η ‘’ Κίνησή ‘’ μας με  σειρά ενεργειών και  επαφών  -πρωτοβουλιών προς αρμόδιους Δημόσιους φορείς    ( Περιφέρεια Αττικής, Ε.Μ.Π., ΤΑΙΠΕΔ , ΕΤΑΔ … ) έχει συμβάλλει στην ωρίμανση των συνθηκών και στην προσγείωση  των δήθεν….  μυθικών  ποσών  του κόστους Λειτουργίας της εγκατάστασης, όπως και του τρόπου αντιμετώπισής  του.     

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, η‘’Κίνησή’’ μας ,ενεργά συμμέτοχος στην αλληλέγγυα στάση της κοινωνίας μας απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ΠΑΛΑΙ, θεωρεί αναγκαίο να δηλώσει ότι το Γαλάτσι ,μετά από 13 χρόνων αγώνα, εξακολουθεί να διεκδικεί το ΠΑΛΑΙ στο σύνολό του.                                                   Δεν το δικαιούται μόνο. Το έχει απόλυτο ανάγκη η ασφυκτιούσα νεολαία της περιοχής μας που, διαχρονικά, δεν έχει νοιώσει ίχνος στοργής – φροντίδας από την πολιτεία. 

Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι συμπράξουν ενεργητικά η παθητικά στην επιστροφή της συμφωνίας Τούντα -  Κλαδά, μέσα από προτάσεις τύπου  Κοντονή,  δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από την  παθητική στάση τους, ούτε την ένοχη σιωπή τους ,ούτε ακόμη την υποκριτική εναντίωσή τους  .

Απρόοπτα  και έλλειψη ενημέρωσης  στις ανοιχτές κοινωνίες δεν υπάρχουν.

Τέλος, υπενθυμίζουμε, προς κάθε αρμόδιο,  ότι η υπεραξία της εγκατάστασης, δεν ορίζεται από το στεγασμένο χώρο αλλά από την συνολική έκταση – φιλέτο των 92 στρεμμάτων πολύτιμης γης που θα περάσουν στον …επενδυτή ( άμεσο η συγκαλυμμένο ).

 Η Γραμματεία

Βινιεράτος Μάνος, Μπάστας Γιώργος,
Παναγιώτου Σπύρος, Πετρόπουλος Ίκαρος, Σιδερής Αλέξανδρος

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει