40 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού

NEA ,


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, δυο εκδηλώσεις με θέμα «40 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού» και «Αφιέρωμα στην καταστροφή της Σμύρνης».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή το πρωί μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης  Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου για την τιμητική του παρουσία στον εορτασμό της συμπλήρωσης  40 χρόνων από τα εγκαίνια του Ναού και στην συνέχεια απένειμε τιμητικά μετάλλια στους μεγάλους ευεργέτες, και διατελέσαντες δημάρχους καθώς και ενθύμια τιμητικά σε όσους προσέφεραν μέχρι σήμερα αφιλοκερδώς τη βοήθειά τους στην ενορία.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κ. Παντελής Ξυριδάκης παραβευρέθηκε στην εκδήλωση όπου και παρέλαβε το αναμνηστικό μετάλλιο για την συνεισφορά του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού στην συντήρηση του Ιερού Ναού. 

Αργότερα, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια από τα εγκαίνια του Ναού προς τιμήν των μεγάλων κτητόρων π. Διονύσιο Αργυράτο και π. Τρύφωνα Παπαχρόνη, στην οποία έγινε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της Ενορίας.

Στην συνέχεια ακολούθησε αφιέρωμα  για την καταστροφή της Σμύρνης που περιελάμβανε ομιλία από τον Αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Τσιμόγιαννη, ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το περιφερειακό Τμήμα Χορού Φιλοθέης-Ψυχικού του Λυκείου Ελληνίδων.Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κα Νατάσα Αγγελάκη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνα Αλεξοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Παπαχρόνης, Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ,ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Α.Π.Α Αλέξανδρος-Γεράσιμος Μαζαράκης, όπως επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νέλλη Λάβδα, Έλση Δημουλά, Δημήτρης Μαναός, Νίκος Κανελλάκης  και Παντελής Χαροκόπος καθώς και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέου Ψυχικού Νένα Χρήστου-Πασσά.

 

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει