ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ VS ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ

NEA , , Updated

Διαψεύδει ο Δήμαρχος Γαλατσίου όσα ισχυρίστηκε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής!

Σε έκτακτη σύσκεψη για το Κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) προχωρεί ο Δήμος Γαλατσίου μετά τις δηλώσεις Κοντονή για ΑΕΚ!

"Το ΠΑΛΑΙ δεν είναι τσιφλίκι του Σταύρου Κοντονή"

Με μια αποστομωτική απάντηση, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος διαψεύδει τον Υφυπουργό Σταύρο Κοντονή για όσα ανέφερε στον ΕΡΑ Σπορ  101.8 προχθές το πρωί.

14/08/2015 - Δήλωση του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου

Με έκπληξη οι πολίτες του Γαλατσίου  διαβάσαμε χτες δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Κοντονή, σύμφωνα με τις οποίες "έχει βρεθεί λύση με την ΑΕΚ ώστε να χρησιμοποιεί το κλειστό του Γαλατσίου"...

Ως Δήμος Γαλατσίου, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

-
Σεβόμαστε απόλυτα την ΑΕΚ, όπως βέβαια και κάθε ιστορικό σωματείο που θα ενδιαφερόταν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει για τμήματά του το κλειστό της πόλης μας. Όμως, πάγια θέση μας είναι ότι την προτεραιότητα στη χρήση του πρέπει να έχουν οι Γαλατσιώτισες και οι Γαλατσιώτες.

- Η πραγματικότητα είναι ότι ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία δεν έχουμε ιδέα για τη φημολογούμενη συμφωνία. Ναι μεν το κλειστό ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, όμως δεν διανοούμαστε ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει σε μια τέτοια συμφωνία χωρίς καν να ρωτήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους πολίτες. Και σίγουρα το κλειστό μας ΔΕΝ ανήκει στον Υφυπουργό Αθλητισμού ώστε να το διαπραγματεύεται εν κρυπτώ λες και είναι τσιφλίκι του. Μέχρι και...το ωρολόγιο πρόγραμμα χρήσης του γηπέδου φέρεται να έχει συμφωνηθεί, χωρίς εμείς να έχουμε ιδέα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η κυβέρνηση θα δείξει τέτοια έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας.

- Τα όσα -έστω και παρεμπιπτόντως- διαβάσαμε περί χρήσης του κλειστού από την τοπική κοινωνία κατά τις πρωινές ώρες, προφανώς σε καμία περίπτωση δεν θα μας ικανοποιούσαν. Τις πρωινές ώρες τα σχολεία έχουν μαθήματα και οι πολίτες εργάζονται. Οι τοπικοί σύλλογοι, οι ιδιώτες που θέλουν να αθληθούν, ακόμα και οι τοπικές ομάδες, χρειάζονται το κλειστό κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Ως Δήμος Γαλατσίου επιθυμούμε το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου να παραμείνει Δημόσιος χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού όπως άλλωστε ήταν η αρχική του χωροθέτηση και να αποδοθεί προς  χρήση στους πολίτες της πόλης μας με δωρεάν  πρόσβαση για όλους.

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποιήσης, εκχώρησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου .

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ως ανυπόστατες πληροφορίες ή φήμες περι δήθεν συναίνεσης μας σε οποιαδήποτε επιχειρηματικά συμφέροντα  που επιδιώκουν την οικειοποίηση του χώρου για ιδίων όφελος.

Φωνάζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολίτες της Πόλης θα εναντιωθούμε σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του χώρου.

                                                                                 

Γιώργος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος  Γαλατσίου

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση εδώ: galatsi.gov

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει