4o «Αντάμωμα της γειτονιάς» - από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη»

NEA ,

To 4o «Αντάμωμα της γειτονιάς» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη» 

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά το αντάμωμα της γειτονιάς, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο να υποδεχτούν το καλοκαίρι.

 

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην υπαίθρια εκδήλωση στην οδό Δράμας στο Πανόραμα, η οποία είχε αποκλειστεί για τους διερχόμενους οδηγούς. Εκεί είχαν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι προσέφεραν «ό,τι είχαν μαγειρέψει με τα χεράκια τους», όπως εξάλλου τόνιζε η πρόσκληση της εκδήλωσης. 

 

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης κάλυψαν οι Λάμπρος Καρκανόπουλος και Βασίλης Αραπάκης, με το μπουζούκι και την κιθάρα τους και με τη συνοδεία βιολιού και λαούτου οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν νησιώτικη και λαϊκή μουσική. Μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες ο κόσμος τραγουδούσε και χόρευε, αφήνοντας στην άκρη κάθε έγνοια και στενοχώρια. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, τη διεξαγωγή της οποίας ανέλαβε ο κάτοικος της περιοχής και αγαπημένος σε όλους γνωστός δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπάκας.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δαβίλλας Παναγιώτης, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Μπάστας, Νικόλαος Μαγκανάρης, Σπύρος Παναγιώτου και Γρηγόρης Χαραλαμπίδης. Επίσης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Γιώργος Πάσχος Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού και Αθλητικού Συλλόγου Άνω Γαλατσίου, καθώς και λοιπά Μέλη του Δ.Σ. του.

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ειρήνη Μαθιού κατά την έναρξη της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη και την παρουσία του στην εκδήλωση, η οποία όπως τόνισε έχει δύο στόχους: αφενός να φέρει τους κατοίκους της γειτονιάς πιο κοντά και αφετέρου να δώσει ένα μήνυμα στη Δημοτική αρχή για την ανάγκη δημιουργίας χώρου πρασίνου και πλατείας στην περιοχή, καλώντας τους παρευρισκομένους, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που κάνει ο ιστορικός αυτός Σύλλογος. Μάλιστα ζήτησε από τον κ.κ. Δήμαρχο να λάβει υπόψη του τις ανάγκες της περιοχής, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανταπάντησε και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Συλλόγου.

 

Για τις ανάγκες της υπαίθριας εκδήλωσης προσφέρθηκαν χορηγίες από το Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την Τεχνική Εταιρία «ΠΙΤΤΑΡΑΣ ΔΟΜΙΚΗ», το Διαιτολογικό Κέντρο «Κωνσταντίνα Πιτταρά», το κατάστημα ξηρών καρπών «Η ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑ», το Ψητοπωλείο «Ο Άραχθος», το Café «Focaccino», το Κομμωτήριο «Athens Style», το Κομμωτήριο «U hair», το κατάστημα «Venere», το κατάστημα «Ο κόσμος του σπιτιού», το Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι «ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ» και το Κέντρο Ορθομοριακής Διατροφής Golden Health, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε αυτή η μικρή γιορτή στο Πανόραμα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ακόμη υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα που διατηρούν ζωντανή την έννοια της γειτονιάς.  

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει