Αποκαλύψεις από Χρήστο Κιούπη στο Δημοτικό Συμβούλιο

NEA ,

Στον εισαγγελέα οι παράνομες προσλήψεις στο δήμο Γαλατσίου

«Είναι ο μόνος τρόπος για να φοβούνται όσοι έπαιξαν ή θα θελήσουν να παίξουν ξανά με το όνειρο νέων παιδιών να βρουν δουλειά», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κιούπης
Αποκαλύψεις φωτιά για παράνομους διορισμούς στο δήμο Γαλατσίου έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή» του Νίκου Μαγκανάρη.
Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κιούπης υπογράμμισε τη βούλησή του να στείλει στον εισαγγελέα τα στοιχεία μιας υπόθεσης, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, «όζει».
Ο αριθμός των παράνομων προσλήψεων ξεπερνάει τις 60 και έγιναν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2014, με ευθύνη της διοίκησης του Κυριάκου Τσίρου.
Οι συγκεκριμένες προσλήψεις:
1. Έγιναν στις 2 Μαΐου, στην καρδιά δηλαδή της προεκλογικής περιόδου, κάτι που απαγορεύεται από την εκλογική νομοθεσία.
2. Ήταν τετράμηνης απασχόλησης και το σύνολο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών ήταν 527, 47 ευρώ.
3. Οι απολύσεις έγιναν στις 23 Ιουνίου, αφού όλες οι προσλήψεις κρίθηκε ότι ήταν παράνομες.

Το όχημα
Το όχημα για τον διορισμό από το παράθυρο των νέων παιδιών που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας ήταν δύο Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις «ΚΟΙΝΣΕΠ».
Ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος μάλιστα παραδέχτηκε ότι δεν βρήκε κάποια εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας που να δικαιολογεί το γιατί έγιναν οι συγκεκριμένες προσλήψεις.
Το γεγονός αυτό καθιστά σαφές ότι στόχος του τέως δημάρχου όσο και όσων βρίσκονταν στον στενό του πυρήνα, ήταν να υφαρπάξει την ψήφο τόσο αυτών των νέων παιδιών όσο και των οικογενειών τους.

Εισαγγελέας
Ο Χρήστος Κιούπης κατά την παρέμβασής του κάλεσε τον δήμαρχο και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να πουν ένα «καθαρό όχι» στο ρουσφέτι, τη φαυλοκρατία και την αναξιοκρατία.
«Θα στείλω όλα τα χαρτιά που έχω στη διάθεσή μου στον εισαγγελέα. Είναι ο μόνος τρόπος για να φοβούνται αυτοί που έπαιξαν ή θα θελήσουν να παίξουν ξανά με το όνειρο νέων παιδιών να βρουν μια θέση εργασίας στην εποχή της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά.
Την απόφαση του στήριξε ο Γιάννης Σκληράκης «Μαζί Μπορούμε» και ο Σπύρος Παναγιώτου «Ενότητα για την Ανατροπή», όχι όμως και ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Μαρκόπουλος.

Ένοχο μυστικό
Ευχαρίστησε επίσης όσους τόλμησαν να του αποκαλύψουν την υπόθεση και σημείωσε ότι δεν πρέπει να φοβούνται και να ντρέπονται, όσοι προτίμησαν να κρατήσουν μέσα τους το ένοχο μυστικό.
«Οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται και να ντρέπονται είναι όσοι έστησαν στις πλάτες τους τη φάμπρικα των παράνομων προσλήψεων», είπε με νόημα ο Χρήστος Κιούπης.
 
Ερωτήματα
Σε κάθε περίπτωση, από τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο δεν απαντήθηκαν πολλά κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται με το πώς στήθηκε η «φάμπρικά» των παράνομων προσλήψεων.
Μεταξύ αυτών των ερωτημάτων είναι τα εξής:
-Πόσο είναι το κέρδος των ανθρώπων που έχουν στην κατοχή τους τις δύο ΚΟΙΝΣΕΠ;
-Ποιος διασφαλίζει το δήμο Γαλατσίου, ότι ακόμη και εάν πληρωθούν οι δύο ΚΟΙΝΣΕΠ, τα χρήματα θα αποδοθούν στους εργαζόμενους;

Θα πληρωθούν
Όλες οι δημοτικές παρατάξεις, παρείχαν στήριξαν στους εργαζόμενους που παρείχαν υπηρεσίες στο δήμο, μέσω των δύο αυτών ΚΟΙΝΣΕΠ.
Συμφώνησαν ότι πρέπει να πληρωθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου πολύ σύντομα.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει