Δημιουργικός διάλογος για την αγορά της Κυψέλης

NEA ,

Πώς φαντάζεστε το νέο πρόσωπο της Αγοράς της Κυψέλης; Ένα πρωτότυπο διαδραστικό παιχνίδι ξεκινά το Σάββατο στην Κυψέλη. Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε έναν δημιουργικό διάλογο για να σχεδιάσουν μαζί το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Αγοράς.

Σε συνεργασία με την 6η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και την ομάδα του συνΑθηνά οι κάτοικοι και φίλοι της Κυψέλης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον σχεδιασμό και στη διαμόρφωση μιας νέας ταυτότητας της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, μέσα από ένα ολοήμερο, πρωτότυπο, διαδραστικό παιχνίδι, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Προτάσεις και ιδέες θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν από την τοπική κοινότητα και τις δημοτικές υπηρεσίες. Σε επόμενο στάδιο θα παρουσιασθούν στο πλαίσιο έκθεσης στην περιοχή.

Ανοίγοντας τον διάλογο με τους ενεργούς πολίτες για ένα από τα εμβληματικά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, ο δήμος εγκαινιάζει τη διαβούλευση με τους πολίτες, σχετικά με τις μελλοντικές, διαφορετικές χρήσεις κτιρίων και οικημάτων της Αθήνας.

Στόχος είναι οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν δυναμικό πόλο στην οικονομική, κοινωνική και δημιουργική ζωή της Αθήνας.

Οι δράσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα αστικής ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων και στοχεύουν αφενός στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και επισκεπτών, και αφετέρου στην ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών.

Η αρχή γίνεται στην ιστορική περιοχή της Κυψέλης, μία γειτονιά που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και βίωσε μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Το παιχνίδι ξεκινά στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει