Ενημερωθείτε για το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

NEA ,

Ένας νέος θεσμός για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου Γαλατσίου
 
Ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2010 με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Στόχος του είναι η εξωδικαστική επίλυση διαφορών που προκύπτουν ανάμεσα σε πολίτες ή επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες ή τα νομικά πρόσωπα του Δήμου.
 
Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες απαλλάσσονται από το βάρος προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η έγκαιρη καταπολέμηση θεμάτων κακοδιοίκησης, αλλά και η αποσυμφόρηση της δημοτικής αρχής από καταγγελίες.  
 
Ο Συμπαραστάτης είναι ένας ανεξάρτητος διαμεσολαβητής ο οποίος δέχεται αναφορές από τους πολίτες και καλείται με συναινετικό πνεύμα να μελετήσει το πρόβλημα, προτείνοντας την ενδεδειγμένη λύση και για τα δύο μέρη (πολίτες και υπηρεσίες).
 
Τα θέματα που επιλαμβάνεται, αφορούν αποκλειστικά ζητήματα που άπτονται τόσο των αρμοδιοτήτων του Δήμου όσο και των νομικών προσώπων του και όχι ζητήματα της αρμοδιότητας άλλων φορέων.
 
Η προσφυγή στον Συμπαραστάτη δεν εμποδίζει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τον Συνήγορο του Πολίτη ούτε αναστέλλει άλλες διοικητικές προθεσμίες.
 
Πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αναφορές στον Συμπαραστάτη:
 
α) ηλεκτρονικά στην διεύθυνση symparastatis@galatsi.gr  
συμπληρώνοντας πάντα την επισυναπτόμενη φόρμα αναφοράς
β) στο Πρωτόκολλο του Δήμου συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο που διατίθεται εκεί
γ) αυτοπρόσωπα στο γραφείο του Συμπαραστάτη, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 14:30 έως τις 17:30 (ώρες κοινού στο ισόγειο του Δημαρχείου).
 
Είναι σημαντική η ακριβής συμπλήρωση της φόρμας αναφοράς για την πληρέστερη διερεύνηση της κάθε υπόθεσης.   
 
Το γραφείο του Συμπαραστάτη βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους) και το τηλέφωνο είναι 213-2055326 ή 213-2055438.

 
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη
και της Επιχείρησης
Μιχαήλ Άγγελος Βουράκης
Σύντομο Βιογραφικό Συμπαραστάτη
 
Ο Μιχαήλ Άγγελος Βουράκης είναι Δικηγόρος Αθηνών, έχει τελειώσει την Νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης όπου έχει κάνει και μεταπτυχιακό στον τομέα του Ιδιωτικού Δικαίου. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακό την Κοινωνιολογία του Δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών.
 
Έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία στους τομείς του Ποινικού, Εργατικού και Αστικού δικαίου και ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ελληνική Βουλή. Σήμερα διατηρεί το δικηγορικό του γραφείου στο κέντρο της Αθήνας.
 
Το 2010 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής όπου διατέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος της διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολισμού.. Συμμετείχε δύο φορές στην «Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών» στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής. 
 
Ήταν μέλος της επιτροπής εκδίκασης των προσφυγών κατά των αποφάσεων τον συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών. Σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων Βορείου Τομέα Αθήνας.     
 
 

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει