Οι Γαλατσιώτες υποψήφιοι βουλευτές (μέρος 2ο)

NEA , , Updated

Χάρις στην έγκυρη και έγκαιρη επισήμανση αναγνωστών της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας galatsion.gr, οι Γαλατσιώτες υποψήφιοι βουλευτές για την Β' Αθηνών δεν είναι 6, αλλά 7 στον αριθμό.

Το 7ο μέλος στην ομάδα των υποψηφίων βουλευτών είναι η κα Σοφία Ανδριοπούλου από τον συνδυασμό "Πράσινοι-ΔΗΜ.ΑΡ." και η οποία μας έστειλε με την σειρά της τις απόψεις της για το Γαλάτσι.

Η εφημερίδα μας εύχεται και στην κα Ανδριοπούλου, όπως και σε όλους τους Γαλατσιώτες και μη υποψηφίους βουλευτές κάθε επιτυχία στις εκλογές της Κυριακής.

ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ
Υποψήφια βουλευτής Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ β' ΑθήναςΌταν γεννήθηκα στο Γαλάτσι, τα πρώτα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, η γειτονιά μας είχε ακόμα αλάνες και πάρκα, ανοργάνωτα αλλά υπήρχαν. Υπήρχαν ακόμα παιδιά που έπαιζαν στους δρόμους και στις μεγάλες αυλές. Εργατική γειτονιά στο κέντρο του λεκανοπεδίου, που μετατράπηκε σε γειτονιά υπαλλήλων και μέσα σε μία επίπλαστη ευημερία χτίσαμε όπου μπορούσαμε και όπου δεν μπορούσαμε να χτίσουμε, ξεχάσαμε να φτιάξουμε πλατείες για να συναντιόμαστε γιατί ξεχάσαμε και ότι έχουμε γείτονες, αποξενωθήκαμε, τα παιδιά κλειστήκανε στα σπίτια, ξεχάσαμε να ζούμε στο Γαλάτσι, που μετατράπηκε σε διακομιστική γειτονιά μεταξύ των βορείων προαστίων και του κέντρου της Αθήνας, αφήνοντας και το εμπορικό μας κέντρο να παραπαίει στην οικονομική κρίση.

Χτίσαμε αθλητικό κέντρο και το αφήσαμε να σαπίσει, αντί να γίνει ζωντανό κύτταρο της γειτονιάς.  Εμπορικό κέντρο ή κουφάρι; Ζωντανό, ανοιχτό, κοινωνικό εργαστήρι αθλητισμού και πολιτισμού!

Η ενοποίηση του πράσινου και του χώρου από το Ολυμπιακό Στάδιο στο Πεδίο του Άρεως φάνηκε να τελματώνει έλλειψη πολιτικής βούλησης και χρημάτων.

Οι συγκοινωνίες γίνανε χειρότερες, το Μετρό συνεχώς αναβάλλεται ως έργο.

Μέσα στο  γκρίζο, φάνηκε και κάτι να ανθίζει στη γειτονιά μας. Ξαναβγήκαμε δειλά από το σπίτι μας ψάχνοντας το γείτονά μας, το συνάνθρωπό, το φίλο μας.

Την ώρα που οι κοινωνικές δομές καταβαραθρώθηκαν, ξαναθυμηθήκαμε ότι είμαστε γείτονες και αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, βγήκαμε και πάλι στο δρόμο, μιλήσαμε, ακούσαμε, ενωθήκαμε σε δράσεις για το Γαλάτσι, το πράσινο, αλλά και το συνάνθρωπό μας που έχει γονατίσει. Ξαναθυμηθήκαμε  ότι όλοι μαζί ή τουλάχιστον περισσότεροι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.

Είναι η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Για να το κάνουμε αυτό, είναι η ώρα να επαναφέρουμε τον άνθρωπο και τη φύση στο επίκεντρο της πολιτικής και την πολιτική στο επίκεντρο της κουβέντας, όχι το φόβο και τις διαχειριστικές λογικές. Και αυτό δε θα το κάνει κανένας Μεσσίας από μόνος του, κανένας από μηχανής θεός. Αυτό θα το πετύχουμε όλοι μαζί με διάλογο, δημοκρατία, συνεργασία σε όλα τα επίπεδα από τη γειτονιά μας, τη χώρας, την Ευρώπη, τον κόσμο.

Ο αγώνας για μία άλλη Αριστερή Διακυβέρνηση ξεκινά στις 26 και δεν είναι ένας αγώνας μοναχικός, χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας.


ΣΣ. Στους ήδη υπάρχοντες Γαλατσιώτες υποψηφίους στην Β' Αθηνών οφείλουμε να προσθέσουμε και την κα Δεσηνιώτη Λίτσα (Κονδυλία) και τον κο Ανάστο Ιωάννη, οι οποίοι, βάσει της ενημέρωσης που λάβαμε, προέρχονται επίσης από τον συνδυασμό "Πράσινοι-ΔΗΜ.ΑΡ" .
Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει