Οι Γαλατσιώτες υποψήφιοι βουλευτές

NEA , , Updated

Η πόλη του Γαλατσίου με έξι υποψηφίους βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια της β' Αθηνών, αναδεικνύεται σε κοιτίδα ενεργών πολιτών και πολιτευτών.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα galatsion.gr εύχεται κάθε επιτυχία στον προεκλογικό τους αγώνα και ...

"Γιατί όχι το Γαλάτσι να μην στηρίξει τους δικούς του ανθρώπους."ΕΛΕΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ
Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ β' Αθηνών

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//AF8A33B53990592889B4882F2C9721BE.jpg

Η βαθιά ύφεση που έφεραν τα μνημόνια χτύπησε βαριά το Γαλάτσι. Τόπος κατοικίας υπαλλήλων κυρίως, το Γαλάτσι είδε την οικονομική του ζωή να πέφτει μαζί με τους μισθούς και να καταβαραθρώνεται μαζί με τους ανέργους. Την ίδια στιγμή τα μνημόνια στραγγάλισαν τον δήμο, ενώ τα προβλήματα που είχαμε από παλιά στην πόλη μπήκαν στην άκρη χωρίς προοπτική επίλυσης.

Μέσα στο αποκορύφωμα της κρίσης βρέθηκα από δημοτική σύμβουλος Γαλατσίου να αναλάβω βουλευτής της Β’ Αθήνας, μάλιστα για μερικούς μήνες είχα και τις δύο ιδιότητες, οπότε έζησα από κοντά τον απόλυτο παραλογισμό της διάστασης ανάμεσα στους στόχους της πόλης και τους στόχους της κυβέρνησης. Στο Γαλάτσι ακόμα και οι ψηφοφόροι των κυβερνητικών κομμάτων ζητούσαν μια οικονομική ανάσα, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση στη βουλή αντιμετώπιζε όλους τους δήμους σαν να ήσαν σπάταλα και κακομαθημένα παιδάκια.

Ασχολήθηκα στη βουλή ιδιαίτερα με τα θέματα του Γαλατσίου, μαζί με τους άλλους βουλευτές της περιφέρειας. Τα εργασιακά θέματα ήσαν τα πιο επιτακτικά, αφού αυτά έπληξαν περισσότερο τους δημότες και τον δήμο. Ειδικά το θέμα της ακύρωσης των συμβάσεων ΚΟΙΝΣΕΠ στο Γαλάτσι άφησε πολύ κόσμο στο δρόμο, αφήνοντας και τον δήμο χωρίς υπαλλήλους. Η απάντηση που πήρα τελικά στη σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που έκανα ήταν χαρακτηριστική του τρόπου που μας κυβέρνησαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος. 4 συναρμόδια Υπουργεία πέταγαν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, ώσπου στο τέλος το Υπουργείο Εσωτερικών μου έστειλε ως απάντηση στη κοινοβουλευτική μου ερώτηση ένα κείμενο του Δημάρχου Γαλατσίου για το θέμα, όπου ο κ. Τσίρος ανέφερε αυτά που έλεγε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου.

Τελικό συμπέρασμα, έτσι είναι γιατί έτσι είναι!


Προσωπικά με απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα του μετρό στο Γαλάτσι και της χωροθέτησης των σταθμών, αφού ξέρω ότι ειδικά για το Γαλάτσι, το μετρό είναι η μοναδική εφικτή μακροπρόθεσμη λύση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης. Το θέμα προχωράει, αν και δεν μπορεί να γίνει στάση στη διασταύρωση Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος για ανυπέρβλητους τεχνικούς λόγους.

Το θέμα του Παλαί μας απασχόλησε με κοινοβουλευτική ερώτηση και παραστάσεις στη Περιφέρεια και στο ΤΑΙΠΕΔ. Πετύχαμε να μπούμε για πρώτη φορά στον χώρο και να δούμε επίσημα τη κατάσταση του κτιρίου, αφού πρώτα κηρύχτηκε άγονος ο τελευταίος διαγωνισμός. Για μένα προσωπικά ήταν μια μέρα σταθμός σε ένα αγώνα 8 ετών για να μην γίνει το Παλαί εμπορικό κέντρο, παρά τη σταθερά αντίθετη πολιτική βούληση όλων ανεξαιρέτως όσων πέρασαν από το Μέγαρο Μαξίμου αυτά τα χρόνια.


Όσο όμως και αν μας απασχόλησαν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο τα τοπικά προβλήματα, η αλήθεια είναι ότι, αν δεν αλλάξουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ουσιαστική λύση στα προβλήματα της πόλης δεν υπάρχει. Σε λίγες μέρες όμως αυτή η κυβέρνηση φεύγει. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ και ανατέλλει μια καινούργια μέρα στην Ελλάδα.

Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Υποψήφια βουλευτής ΚΚΕ β' Αθήνας

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2013/04/Alexandra-Mpalou.jpg

Η εκλογική μάχη της 25ης Γενάρη είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το λαό μας να ανοίξει έναν καινούριο δρόμο, ελπίδας και προοπτικής για καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας. Το ζητούμενο δεν είναι από ποιο μονοπάτι θα βαδίσουμε στον ίδιο χιλιοπερπατημένο δρόμο, της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας, που μας έχει φέρει το 2015 να προβληματιζόμαστε για το αν θα «πληρώσω το πετρέλαιο ή τα φάρμακα, θα πάρω κρέας ή το εμβόλιο του παιδιού» και να παρακαλάμε να σταματήσει η κατρακύλα εδώ. Το ζητούμενο είναι ποια πολιτική δύναμη θα είναι δίπλα μας την επόμενη μέρα, για να ανακτήσουμε τα χαμένα, να διεκδικήσουμε κι άλλα και να βάλουμε τα θεμέλια για την οριστική ανατροπή αυτής της εξουσίας, που ξεζουμίζει εμάς για να σωθούν τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χρόνια τώρα μας ξεγελούσαν με υποσχέσεις για μια νέα κυβέρνηση που θα φέρει το καινούριο, και κάθε φορά έφευγαν αφήνοντας ακόμα περισσότερη καμμένη γη, πιο χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, πιο πετσοκομένα δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, πιο χαμηλό βιοτικό επίπεδο και μεγαλύτερη αγωνία για την επιβίωση. Και τώρα που οι υποσχέσεις δεν πείθουν καταφεύγουν στην τρομοκρατία: θα πτωχεύσουμε, δεν θα έχουμε χαρτί υγείας, θα κλείσουν τα ΑΤΜ.

Αηδιασμένοι και αγανακτισμένοι όμως από αυτή την κοροϊδία, κινδυνεύουμε να πέσουμε στην  παγίδα  της αυταπάτης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί χωρίς σύγκρουση, χωρίς αγώνες, με την ανοχή και την συνενοχή μας, την παραμονή μας στην ΕΕ. Θέλουν να μας πείσουν ότι η ΕΛΠΙΔΑ και το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ είναι τα ψίχουλα που μας υπόσχονται. Θέλουν να κάνουν συνήθειά μας –και ειδικά στους νέους- τις χαμηλές απαιτήσεις, τη μισή ζωή, χωρίς δικαιώματα. Η ανοχή που ζητάνε, είναι για να κρύψουν την ενοχή τους που θα συνεχίσουν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και για να εξασφαλίσουν τη συνενοχή του λαού, καλώντας τον να τους δώσει «λευκή επιταγή». 

Εμείς λέμε: ακόμα κι αν δεν παρθεί κανένα καινούριο μέτρο, η εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων που επιβάλει ο Ευρωπαϊκός ζυγός και τα μνημόνια διαρκείας που έχουν ήδη ψηφιστεί, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη πτώχευση, ακόμα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά. Η αιτία του κακού είναι η ίδια η ΕΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανάβει κερί στο όνομά της. Άρα, από άλλο μονοπάτι πάμε στον ίδιο δρόμο της καταστροφής. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο.

Ο λαός μας σε όλη την Ελλάδα, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, υπάλληλοι που μένουν στο Γαλάτσι και έχουν υποστεί μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα ή που είναι για μήνες απλήρωτοι, οι σχεδόν 10.000 άνεργοι της πόλης μας, οι εκατοντάδες μικροεπιχειρηματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή ασφυκτιούν από τη φοροεπιδρομή και την αναδουλειά, οι συνταξιούχοι που βιώνουν με δραματικό τρόπο τις περικοπές, οι νέοι που μαθαίνουν να ζουν με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον, πρέπει να σκεφτούν:

Tην επόμενη μέρα πρέπει να έχουν έναν δυνατό σύμμαχο δίπλα τους, μια δυνατή αντιπολίτευση, μια πολιτική δύναμη καθαρή όπως το ΚΚΕ, που οι υποψήφιοί του δεν πάνε από το ένα κόμμα στο άλλο για να εξασφαλίσουν μια βουλευτική έδρα. Ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, που καταθέτει κάθε ψήφο στο κίνημα και στους αγώνες, όπως το έχει αποδείξει στα 96 χρόνια της ιστορίας του. 


ΣΤΕΡΓΙΟΣ Π. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
 
Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ β' ΑθήναςΔιανύουμε μια ιστορική περίοδο όπου μια ακόμα μνημονιακή κυβέρνηση πέφτει. Μια ακόμα «κυβέρνηση» υπό το βάρος των ανομημάτων που διέπραξε σε βάρος του λαού και της χώρας αδυνατεί να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Ανομήματα που η πόλη μας, το Γαλάτσι, τα ένοιωσε καλά στο πετσί της όπως και όλη η χώρα.


Τα κλειστά μαγαζιά στην αγορά της πόλης οι νέοι που εγκαταλείπουν το Γαλάτσι για το εξωτερικό  είναι μια πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μας. Οι άστεγοι, η μεγάλη ανεργία και οι αυτοκτονίες στην πόλη μας ο μεγάλος φόρος τιμής που πλήρωσε το Γαλάτσι αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Η κλοπή της δημόσιας περιουσίας σε όλη τη χώρα αγγίζει και την πόλη μας στην περίπτωση του  Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου-Παλαί.


Αυτό το γκρίζο τοπίο στην πόλη μας και στη χώρα τελειώνει. Στις εκλογές της 25 Γενάρη, εκλογές με πρωτόγνωρη διεθνή εμβέλεια, σταματάμε τις ασέλγειες που επιχείρησαν  πάνω στις ζωές μας και στη χώρα τρόϊκες και μνημόνια.


Στις 25 Γενάρη η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει δρόμο στην ελπίδα, για την έξοδο της χώρας από το βαθύ χαντάκι, που την έχουν ρίξει επιτροπείες, υποτέλειες και καταναγκασμοί, σε ένα ξέφωτο … όπου ως κοινωνία και ως άνθρωποι, με βαθύ το αίσθημα της κοινής μοίρας, θα μπορέσουμε σταθούμε όρθιοι και να υφάνουμε την μοίρα μας… μια διαφορετική μοίρα. 

Μπροστά μας ανοίγεται ένας δρόμος ελπίδας, δημιουργίας που θα είναι ταυτόχρονα ένας δρόμος ρήξεων και ανατροπών μπροστά στις αφόρητες πιέσεις που θα ασκηθούν για «μια μη καθαρή λύση», για «να τηρηθούν τα συμφωνημένα». 

Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε με τον αγωνιζόμενο λαό στο προσκήνιο διαπνεόμενοι από βαθιά πίστη ότι μπορούμε και πατώντας πάνω στα αξιακά φορτία της ιστορίας και των αγώνων του λαού μας. 

Η ελπίδα έρχεται.


ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ 
Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ β' Αθήνας Επιλέξαμε με τον σύζυγό μου, Κώστα Παπαδιγενόπουλο, να ζήσουμε στο Γαλάτσι.

15 χρόνια σε αυτή την περιοχή, όταν ενδιαφέρεσαι για τα κοινά, μαθαίνεις τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής σου. Μαθαίνεις για τις αγωνίες και τις ελπίδες των συμπολιτών σου. Ταυτίζεσαι με τους αγώνες τους. Αγώνες για να διατηρηθούν κάποιοι ελεύθεροι χώροι από την πολιορκία των καταπατητών, που επιδιώκουν να τεμαχίσουν και να αρπάξουν δημόσια περιουσία, όταν η πολιτεία και ορισμένες δημοτικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα ή όταν κάποιοι  "οραματιστές " προωθούν, εν μέσω κρίσης, την λειτουργία του Παλαί ως εμπορικό κέντρο, που θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στην εμπορική δραστηριότητα της περιοχής .

Ασφαλώς, ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι σήμερα η πόλη μας δεν είναι η εξαίρεση  στην μνημονιακή Αθήνα.

Ανεργία, δραματική συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος, αγωνία για το μέλλον των παιδιών που τελειώνουν τις σπουδές. Λουκέτα στα μαγαζιά και υπερχρέωση των επαγγελματιών και των εμπόρων που παλεύουν να κρατηθούν ζωντανοί. Απόλυτη φτώχεια αρκετών συμπολιτών, που η αξιοπρέπεια δεν επιτρέπει να γίνει άμεσα ορατή.

Στις εκλογές της 25ης Γενάρη αυτό που κρίνεται είναι, αν θα συνεχίσουμε στην ίδια μνημονική τροχιά ή θα αλλάξει ο τόπος μας πορεία.

Πρόκειται για μια εκλογική μάχη πολύ διαφορετική από αυτές που γνωρίσαμε, τουλάχιστον, στη μεταπολίτευση, αφού οι βασικοί διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας δεν είναι απλά οι δύο διαφορετικές διαχειριστικές όψεις του ίδιου συστημικού νομίσματος, αλλά δύο αντίθετοι κόσμοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το άμεσο πρόγραμμά του και με εχέγγυο τα νέα, άφθαρτα και φερέγγυα πρόσωπα που στελεχώνουμε τα ψηφοδέλτιά του, ζητά και μπορεί να φέρει σε πέρας την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Μια ευθύνη που δεν την αναζητά για να μοιράσει ρόλους και οφίτσια, αλλά για να δώσει από καλύτερη θέση μαζί με τον ελληνικό λαό μιά μεγάλη μάχη για την απαλλαγή από τα μνημόνια, την λιτότητα, τη τρόικα και τον βραχνά του χρέους.

Ο αγώνας για την αποκατάσταση της εθνικής  κυριαρχίας, της δικαιοσύνης, της ελπίδας και της προοπτικής για την πατρίδα μας ξεκινά στις 25 Γενάρη.

Κι επειδή αυτή η μάχη υπερβαίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και αφορά το σύνολο των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας, είναι μια μάχη από την οποία κανένας νέος άνθρωπος, κανένας εργαζόμενος ή επαγγελματίας δεν μπορεί να απέχει.

Με τη ψήφο μας έχουμε την ιστορική ευκαιρία να ανοίξουμε μία καινούργια σελίδα για το λαό, τον τόπο και την Αριστερά. Μια ευκαιρία που δεν επιτρέπεται να την σπαταλήσουμε.   ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ β' ΑθήναςΣε λίγες ημέρες θα προσέλθουμε στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων πολλών χρόνων. Αλήθεια, με τι κριτήριο θα ψηφίσουμε: Υπάρχουν τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, υπάρχουν και τα αποτελέσματα της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής στον δήμο Γαλατσίου. Ας δούμε δύο από αυτά:

-Σημαντικό θέμα για το Γαλάτσι είναι η διαμάχη γύρω από το ΠΑΛΑΙ όχι μόνο σχετικά με την χρήση του, αλλά κυρίως με την υπαγωγή του στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος κατασκευάστηκε την περίοδο πριν από τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Δέκα περίπου χρόνια μετά αυτός ο χώρος δεν αξιοποιήθηκε αλλά αντιθέτως εγκαταλείφθηκε σκόπιμα με αποτέλεσμα σήμερα να πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΠΑΛΑΙ είναι δημόσιος χώρος και πρέπει να παραμείνει. Το Γαλάτσι είναι μια περιοχή της Αττικής που δεν υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι αθλητικοί χώροι, στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες. Όμως και τους λίγους χώρους που έχουμε είτε τους πωλούμε είτε τους καταπατούμε.

-Είναι γεγονός πως η γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ, που θα καλύψει και το Γαλάτσι, θα είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και φυσικά θα βοηθήσει στις μετακινήσεις των πολιτών. Αναμφισβήτητα το έργο πρέπει να ξεκινήσει διότι  χρειάζεται, όμως  πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις όπου η κατασκευή του σταθμού θα λύσει προβλήματα χωρίς να δημιουργήσει καινούρια όπως συνέβη με άλλους σταθμούς. Βέβαια ακόμη και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο από πού θα βρεθεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή της γραμμής 4. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα ερώτημα όπως, αν θα υπάρξουν χώροι στάθμευσης γύρω από τον σταθμό αλλά και ποια θα είναι η απόσταση των σταθμών μεταξύ τους. Η κατασκευή χώρων στάθμευσης δεν πρέπει καθόλου να υποτιμηθεί διότι σε άλλους σταθμούς που δεν κατασκευάστηκαν, δημιουργήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί κάτι που επαναλαμβάνεται σε πολλά έργα υποδομών. Ο σταθμός ΜΕΤΡΟ στο Γαλάτσι έπεσε θύμα των συνεχών καθυστερήσεων. Η πρώτη αναγγελία ότι θα κατασκευαστεί ήταν πριν οκτώ χρόνια ενώ η διαδικασία προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται... Από αυτό φαίνεται με ποιόν τρόπο και γιατί χάνονται τόσο σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Το ΜΕΤΡΟ σίγουρα δεν είναι έργο βιτρίνας αλλά ουσίας. Είναι αναγκαίο να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το Γαλάτσι θα σταματήσει να είναι αποκομμένο από τις άλλες συνοικίες της Αθήνας και πιθανόν να βοηθηθεί και η τοπική αγορά αφού οι καταναλωτές θα έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτήν. Με την κατασκευή ΜΕΤΡΟ είναι καλή ευκαιρία στο Γαλάτσι να κατασκευαστεί ένα λειτουργικό και κανονικό εμπορικό κέντρο στην πόλη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
 
Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ β' Αθήνας

Ζω στο Γαλάτσι από το 1986.

Με στενοχωρεί η απουσία ταυτότητας της πόλης μας που χωρίς να διαθέτει μια κεντρική πλατεία στέκι και χώρο συνάντησης και κοινωνικής ζωής, έχασε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες και μοιάζει να έχει σημείο αναφοράς μια λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας. 

Της πόλης μας που, αν και αναπτύχθηκε μετά τη δεκαετία της αντιπαροχής, θέλησε να μοιάσει στην πυκνοκατοικημένη γειτονική Κυψέλη. Οι πνεύμονες πρασίνου και υπαίθριας αναψυχής που σώζονται στα όρια του δήμου μας και η αποτροπή της μετατροπής σε 
mall του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου με αξιοποίηση του σαν δημόσιο χώρο άθλησης και πολιτισμού αποτελούν ελπίδα για καλύτερη ζωή στο δήμο μας και αποτροπή της καταστροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης μας.

Στην Ελλάδα τα 5 τελευταία χρόνια, με επίκληση της ανάγκης αποπληρωμής του δημόσιου χρέους και λόγω της αδυναμίας διεθνούς δανεισμού, έχει επιβληθεί μια μνημονιακή περιοριστική πολιτική λιτότητας, την οποία εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις υπό την εποπτεία της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Βασικός πυρήνας αυτών των πολιτικών είναι η λογική της «εσωτερικής υποτίμησης». Αυτό σημαίνει μεγάλες μειώσεις μισθών, εισοδημάτων και συντάξεων που συνδυάζονται με ελάττωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών που έχουν σαν βασικό χαρακτηριστικό την καταστροφική ελάττωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

Την ίδια περίοδο διεθνείς και εγχώριες μελέτες δείχνουν αύξηση της νοσηρότητας του πληθυσμού, λόγω υποβάθμισης των συνθηκών διαβίωσης, του άγχους της επικείμενης η υπαρκτής ανεργίας και της έλλειψης δομών πρόληψης.

Παρουσιάζεται λοιπόν ένα εκρηκτικό μίγμα έμμεσης απόσυρσης του κράτους από την υγειονομική κάλυψη των πολιτών την ώρα που η ζήτηση δημόσιων υπηρεσιών υγείας αυξάνεται κατακόρυφα.

Στις συνθήκες της ανθρωπιστικής τραγωδίας και της ανεξέλεγκτης διαλυτικής εικόνας του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ελλάδα,  οι πολίτες βιώνουν τραυματικά την καθημερινή τους επαφή με ότι απέμεινε ως Εθνικό Σύστημα Υγείας και ως Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. Ταυτόχρονα αναγκάζονται σε τρομακτικές δαπάνες από τις άδειες τσέπες τους για φάρμακα, χαράτσια, φακελάκια...

Αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταρχικό καθήκον Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ολοκληρωμένου  Δημόσιου Συστήματος πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, που θα παρέχει δωρεάν  ΣΕ ΟΛΟΥΣ την ελεύθερη – έγκαιρη - ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές  δημόσιες υπηρεσίες.

Το άμεσο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία ξεκινά από την υλοποίηση των δεσμεύσεων στη ΔΕΘ (ΣΕΠ 2014)

Το πρόγραμμά  περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό - έως μηδενισμό για ειδικές κατηγορίες – της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη.

Γνωρίζουμε βέβαια καλά πως για να υλοποιηθεί απαιτείται σωτηρία και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, να αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τους ασθενείς και με σεβασμό τους λειτουργούς του.

Οι απαραίτητες προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία και οι στοχευμένες προσλήψεις γιατρών, η επαναστελέχωση των κατεστραμμένων δομών ΠΦΥ, η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και τα κίνητρα για να πάνε γιατροί στις άγονες και νησιωτικές περιοχές αποτελούν μέτρα άμεσης προτεραιότητας.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει