Οι Πελοποννήσιοι του Γαλατσίου τίμησαν την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

NEA ,

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Γαλατσίου τίμησε την επέτειο μνήμης των 71 ετών από το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα (13 Δεκεμβρίου 1943) προχθές Σάββατο 13/12.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγ. Γλυκερίας στο Γαλάτσι, την οποία ακολούθησε ομιλία του συνταξιούχου φιλολόγου καλαβρυτινής καταγωγής κου Σωτήρη Γιαννόπουλου, ο οποίος ανέλυσε παραστατικά την όλη πορεία που οδήγησε στην γνωστή θηριωδία των Γερμανών κατακτητών στην περιοχή.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο παρκάκι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αγ. Γλυκερίας & Πρωτοπαπαδάκη. Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Γαλατσίου, την ΠΕΑΕΑ Γαλατσίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής και την Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γαλατσίου.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με κέρασμα στα γραφεία του Συλλόγου Πελοποννησίων (Καποδιστρίου 13).

Το "παρών" έδωσαν αρκετοί επώνυμοι δημότες Γαλατσίου, πρόεδροι και φορείς των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Αρνητική εντύπωση προξένησε η παντελής απουσία της διοίκησης από την τελετή, δεδομένου ότι αρκετά στελέχη της φέρουν πελοποννησιακή καταγωγή. 

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει