Δελτίο τύπου από Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου

NEA , , Updated

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός χώρου, όπου η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της γειτονιάς μας θα βρίσκουν έδαφος να καλλιεργήσουν τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο, να διεκδικήσουν συλλογικά ένα καλύτερο αύριο.

Οι ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων για την και υποβάθμιση τής πολιτιστικής δραστηριότητας στις εργατικές γειτονιές όπως και στο Γαλάτσι, είναι τεράστιες. Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας ενισχύει την ανάγκη διεκδίκησης για να έχει ο λαός της περιοχής μας πρόσβαση σε δωρεάν και φτηνές δραστηριότητες, με κατάλληλα οργανωμένες υποδομές, ενισχύει την ανάγκη να υπάρχουν ερασιτεχνικοί σύλλογοι, που με κρατική υποστήριξη, θα λειτουργούν κάνοντας πράξη το μαζικό λαϊκό αθλητισμό και πολιτισμό. Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας έρχεται σε αντίθεση με τα κάθε λογής "στέκια" που είτε επιχειρούν να κρύψουν κάτω από το χαλί τις ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων είτε έρχονται να παίξουν το ρόλο των φορέων εκείνων, για τους οποίους θα έπρεπε να έχει την ευθύνη το κράτος.

Σ’ αυτήν τη βάση, στο πλαίσιο του Στεκιού, φιλοδοξούμε το πρόγραμμα  να αγκαλιάσει και πρωτοβουλίες, όπως μαθήματα φωτογραφίας και ελεύθερου σχεδίου, καθώς επίσης και τη δημιουργία θεατρικής ομάδας, χορωδίας και κινηματογραφικής ομάδας.

Παράλληλα υψώνουμε το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης στον τομέα της μόρφωσης. Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί αμόρφωτο.

Σε συνεργασία με τη Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στο Στέκι θα λειτουργήσει το Λαϊκό Φροντιστήριο, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει με τους πρώτους μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Καλούμε τους μαθητές που θέλουν να μορφωθούν και δε μπορούν να προετοιμαστούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας είναι χώρος διεκδίκησης. Στο πλάι της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, επιδιώκει να συμβάλλει στην οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας, πρώτα απ’ όλα στα συνδικάτα, προβάλλοντας τις αξίες της μόρφωσης, της συλλογικότητας, της ταξικής αλληλεγγύης.

 

 

Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου

 

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει