Τι έγινε στο δημοτικό συμβούλιο του Γαλατσίου

NEA , , Updated

Χθες Τρίτη 16/9 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Γαλατσίου σε απαρτία, κάτι που ευχής έργον είναι να συμβαίνει σε κάθε συνεδρίαση.

Χθες ψηφίστηκαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων για τα νομικά πρόσωπα του δήμου Γαλατσίου, για τα οποία όπως είπε ο δήμαρχος Γεώργιος Μαρκόπουλος θα είναι η πρώτη φορά που θα είναι στα νομικά πρόσωπα τακτικά μέλη απ' όλες τις παρατάξεις.

Συγκεκριμένα:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "Βασίλης Παπαδιονυσίου"

Βερούλης Ιωάννης: Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Νίκος: Αντιπρόεδρος

Ροπόδης Παναγιώτης

Σπηλιωπούλου Κωνσταντίνα

Μπάστας Κωνσταντίνος

Κοράκη Μάρθα

Παναγιωτακοπούλου Ασπασία

Πρωτονοτάριος Εμμανουήλ

Σιδερής Ιωάννης

Σουφλέρης Νίκος

Νικηφορίδου Κατερίνα

Πισίνας Γεώργιος

Γιαννικόπουλος Αθανάσιος

Παντελιάς Δημήτριος

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σπηλιωπούλου Κωνσταντίνα: Πρόεδρος

Δάσκα-Σώμου Μαρία: Αντιπρόεδρος

Ζήκου Αγγελική

Αμοργιανός Γεώργιος

Μανδηλαρά Μαργαρίτα

Κουνάνης Φραγκίσκος

Κιτσίνη Γεωργία

Μαγκανάρης Νίκος

Κάζαγλη Νατάσα

Παπαζαφειρόπουλος Παναγιώτης

Πετσίνη Δήμητρα

Γριμπαβιώτης Σπύρος

Σελιμάς Θεόδωρος

Κουλουμβάκης Δημήτριος

Επίσης εξελέγησαν τα μέλη των σχολικών επιτροπών της Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης για την περιοχή του Γαλατσίου.

Όσον αφορά στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, η δημοτική παράταξη Ενότητα για την Ανατροπή έστειλε δύο επιστολές στο δημοτικό συμβούλιο.

Με την πρώτη επιστολή, που αναφέρεται στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, καλεί τον δήμαρχο να μην παραδώσει τα στοιχεία των εργαζομένων του δήμου για να προχωρήσει η αξιολόγηση, διότι στην ουσία αυτό που θα γίνει δεν είναι αξιολόγηση, αλλά η αρχή για ομαδικές απολύσεις κάτι που δεν θα συμβάλλει στην σωστή και εύρυθμη λειτουργία του δήμου μας. Το δημοτικό συμβούλιο καλείται να στηρίξει εμπράκτως κι εξ αρχής τον δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.

Στην δεύτερη επιστολή αναφέρεται στην επιστολή Φούχτελ που ζητάει από δήμους και περιφέρειες να ενημερώσουν για τα περιουσιακά τους στοιχεία και καλεί τον δήμαρχο να μην δεχθεί τέτοια επιστολή και να μην προβεί σε καμιά τέτοια ενέργεια, καθώς κίνητρο της επιστολής Φούχτελ είναι στην ουσία η υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας δήμων και περιφερειών.

Και για τις δύο αυτές επιστολές υπήρξε η δέσμευση από την διοίκηση ότι θα γίνει εκτενέστατη συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 23/9.

Στα αξιοσημείωτα του δημοτικού συμβουλίου η ανακοίνωση του δημάρχου Γεωργίου Μαρκόπουλου ότι ξεκίνησε την λειτουργία του το "Κοινωνικό Μαγειρείο", μια κοινωνική δομή που λειτουργεί στον χώρο του Ζ' Παιδικού Σταθμού, η οποία αποτελεί απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, η οποία τέθηκε πλέον σε εφαρμογή αφού ξεπεράστηκαν οι υφιστάμενες δυσχέρειες. Τέλος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να προβάλλει την κοινωνική αυτή δομή, η οποία βασίζεται στις χορηγίες δημοτών. Η αντιπολίτευση από την πλευρά της ζήτησε πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, ακόμη και εγγράφως για την συγκεκριμένη δομή αφού έχουν ακουστεί ακόμα και καταγγελίες περί του τρόπου λειτουργίας της.


Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει