Στο «σφυρί» τρία ολυμπιακά ακίνητα

NEA , , Updated

Μετά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο εγκατάλειψης, τρία ολυμπιακά έργα φαίνεται πως θα πάρουν και το μετάλλιο ζημίας για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Iππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο, το Kωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και το Kλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι βγαίνουν στο σφυρί μετά απο προκήρυξη διαγωνισμού παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ με τιμή εκκίνησης 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το κόστος κατασκευής και συντήρησης τους  μέχρι το 2013 έφτασε τα 195,4 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, απο τα στοιχεία που έχουν δοθεί για το κόστος των ολυμπιακών αγώνων του 2004, η κατασκευή του Kωπηλατοδρομίου στον Σχοινιά κόστισε 76,3 εκατομμύρια ευρώ και για τη συντήρηση του το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με επιπλέον 10,5 εκατομμύρια.

Το Ιππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο απαίτησε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ,και για τη συντήρηση του το κράτος επιβαρύνθηκε με 11,3 εκατομμύρια.

Για το Κλειστό στο Γαλάτσι,δαπανήθηκαν 60,6 εκατομμύρια αν και αρχικά είχε προϋπολογιστεί στα 12 εκατομμύρια, τη στιγμή που για τη συντήρηση του κτιρίου δαπανήθηκαν 1,8 εκατομμύρια.

Έτσι φαίνεται πως με τα χρήματα που ζητάει το ελληνικό δημόσιο, επιχειρεί να καλύψει μόνο τα σπασμένα των τελευταίων χρονών από τη συντήρηση των τριών ολυμπιακών ακινήτων, και όχι την πραγματική τους αξία.

Μάλιστα πηγές του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ εκτιμούν πως τα τρία ολυμπιακά ακίνητα είναι τα πιο ώριμα προς αξιοποίηση.

star.gr

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει