Έγγραφο από την "Δράση" για τις αυθαιρεσίες στην Λεωφ. Βεΐκου

NEA ,

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ                                                                
Γαλάτσι 15.7.2014

           ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΥΠΟΨΗ Δ/ΝΤΟΥ κ.Τ.ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

           Κύριε Διευθυντά,

Είναι εμφανές ότι η αισθητική της πόλης μας αλλά και η λειτουργικότητά της ‘’υποφέρει‘’ από πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες, λόγω προφανώς της ανοχής που διαχρονικά έχουν επιδείξει οι αρμόδιες αρχές απέναντι σε πράξεις αγνόησης και υπέρβασης της κείμενης νομοθεσίας.                      

Το φαινόμενο των παραβάσεων ευδοκιμεί, κυρίως, σε περιόδους εκλογικές και οπωσδήποτε σε χρόνους μεταβατικούς, όπως της παράδοσης της εξουσίας από απερχόμενη Δημοτική αρχή σε νεοεκλεγείσα .

Ταυτότητα της πόλης μας είναι η Λεωφ. Βεΐκου που μετά τη πρόσφατη ανακατασκευή της, με το φωτισμό, τις πρασιές και τα παγκάκια, παρουσιάζει, τις βραδυνές ιδιαίτερα ώρες, μια αρκετά ελκυστική εικόνα στο Δημότη και υποκαθιστά, κατ' ελάχιστον έστω, την απουσία κέντρου πόλης.

Αυτή τη ‘’βελτίωση‘’ πρέπει να προστατεύσει η Δημοτική αρχή, (και οι Δημότες, όπως και οι επαγγελματίες του Γαλατσίου), από το ενδημικό φαινόμενο των ‘’κατασκευών", των ‘’συμπληρώσεων’’, των ‘’επεκτάσεων‘’ των ‘’καταλήψεων‘’ κ.λ.π. που εξακολουθητικά σημειώνονται μπροστά από καταστήματα της Λεωφόρου και ανατρέπουν , εντελώς, σε αρκετά σημεία του κεντρικού αυτού δρόμου τη νέα βελτιωμένη εικόνα της πόλης μας.

Κατόπιν αυτού, και για να σταματήσει, επί τέλους, η επίκληση του "προηγούμενου", παρακαλούμε όπως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, μας γνωρίσετε εάν τηρείται η νομιμότητα με την έκδοση των προβλεπόμενων αδειών (π.χ. ήπιας χρήσης, τραπεζοκαθισμάτων κ.λ.π.) όπου σημειώνονται ανάλογες ‘’πράξεις’’ που ενδεικτικά αναφέρονται στο παλιό τέρμα και στη Λ.Βεΐκου με αριθμούς 5 –7 , 9 – 11 , 43 ,83 , 50 ,48 , 18 – 20,8 κ.λ.π.

Με εκτίμηση,      

Το Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                            

Κοινοποίηση :κ. Κ.Τσίρο , Δήμαρχο Γαλατσίου                                                

                                                                      

         ‘’          κ.Γ.Μαρκόπουλο, Δήμαρχο Γαλατσίου από 1.9.14

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει