Τι γίνεται με το Άλσος Βεΐκου;

NEA , , Updated

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από Ενότητα για την Ανατροπή

Η εικόνα που παρουσιάζει το άλσος χειροτερεύει καθημερινά, παντού εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης από το πράσινο μέχρι τις αθλητικές υποδομές. Σκουπίδια παντού, απεριποίητο το πράσινο, σπασμένοι ηλιακοί θερμοσίφωνες, βρώμικες τουαλέτες...

Οι συμβάσεις των εργαζομένων με ΚΟΙΝΣΕΠ λήγουν  με αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον και σίγουρη την παραπέρα εγκατάλειψη και απαξίωση όλου  του χώρου.

Όλοι οι Γαλατσιώτες θυμούνται όταν έκλεισε το αθλητικό κέντρο, με ευθύνη του απερχόμενου Δήμαρχου κου Τσίρου, καθώς τόσα χρόνια δεν κατάφερε να έχει μόνιμο προσωπικό, επιλέγοντας να προσλαμβάνει συμβασιούχους με τα δικά του κριτήρια και όχι  μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ ,υποσχέθηκε να ανοίξει σε ένα μήνα σε πλήρη λειτουργία με όλους τους υπάρχοντες εργαζόμενους. Αντί αυτού  συνεχίστηκε η γνωστή τακτική του βολέματος, της ομηρίας και του εκβιασμού των συμβασιούχων και τελικά άνοιξε με συμβάσεις μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ  όχι για οκτώ μήνες όπως είχε υποσχεθεί  αλλά μόνο για τρεισήμισι.

Η πρακτική αυτή της απαξίωσης του δημόσιου χώρου είναι συνηθισμένη από τους κρατούντες όλα αυτά τα χρόνια για να προβάλλουν με ευκολία μετά το επιχείρημα ότι  ο ιδιώτης  μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα και έτσι ας απαλλαγούμε από το δημόσιο κόστος και ας το δώσουμε στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια που έγινε πριν ένα χρόνο περίπου με αφορμή τις κλοπές στο άλσος, να ανατεθεί η φύλαξη του άλσους σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης από τον τότε πρόεδρο του αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού.

Τα ερωτήματα  που πρέπει να απαντηθούν άμεσα από τον νέο Δήμαρχο κο Μαρκόπουλο τι θα κάνει για το άλσος; Θα διατηρήσει το χώρο σε  άριστη κατάσταση; Θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του; Τι θα κάνει με τους εργαζόμενους των όποιων λήγουν οι συμβάσεις; Θα παλέψει με το νέο δημοτικό συμβούλιο να αποκτήσει το άλσος μόνιμο και επαρκή προσωπικό; Η θα κάνει με αυτό που ακούγεται σαν ψίθυρος στην πόλη ότι θα προχωρήσει  στην ιδιωτικοποίηση μέσω της ανάθεσης της   διαχείρισης και της λειτουργίας  σε επιχειρηματικά  συμφέροντα.

Τελικά ποιος θα πληρώσει το κόστος που σίγουρα δεν θα είναι μικρότερο μέσω των ανταποδοτικών τελών η ακόμα και με την μορφή εισιτηρίου.

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση, ότι μαζί με όλους τους γαλατσιώτες θα παλέψουμε για την αναβάθμιση του χώρου του άλσους και ταυτόχρονα τη διατήρηση του δημόσιου δασικού χαρακτήρα  του, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα που επιβουλεύονται το χώρο με ταυτόχρονη προσπάθεια ώστε το προσωπικό να αποκτήσει μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει